Възможно ли е днес светът да отваря нова страница в

...
Възможно ли е днес светът да отваря нова страница в
Коментари Харесай

Възможно ли е днес светът да отваря нова страница в историята си?

Възможно ли е през днешния ден светът да отваря нова страница в историята си? Или най-малко част от него, който е по-пряко обвързван с проблемите и споровете на Корейския полуостров. Преди няколко часа стартира историческата среща сред водачите на Северна и Южна Корея. Рано тази заран Ким Чен Ун пресече демаркационната линия при 38-мия паралел, разделяща поуострова, и по този начин стана първият севернокорейски водач, който посещава Южна Корея след края на корейската война през 1953 година, съобщи бТВ.

Като алегоричен жест за стоплянето на връзките двамата водачи си стиснаха ръцете на граничната линия. Което ясно проличава и от фотосите, публикувани от пресслужбата на президентството в Сеул. Севернокорейският водач Ким Чен Ун изрази убеденост, че договарянията му с президента на Южна Корея Мун Дже Ин ще доведат до " положителни и значими резултати ”.

" Ние пристигнахме тук с вярата да открием нова страница в историята на двете Кореи ”, съобщи Ким преди началото на договарянията в Дома на мира, намиращ се в южнокорейската част на граничното село Панминджон в демилитаризираната зона.

След първите половинчасови диалози стана ясно, че Ким е приел поканата да посети Сеул. Мун пък се е оповестил за постоянни срещи със севернокорейския си сътрудник. Ким Чен Ун съобщи също, че не желае " повтаряне на предишното ” и че е решен да извърши всички отговорности, които ще поеме Северна Корея.

От своя страна Мун Дже Ин окачестви решението на севернокорейския водач да пресече демаркационната линия сред двете страни като " знак на мира ” и изрази вяра, че двамата могат да работят дружно, с цел да вземат " смели решения ”.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР