Възможно ли е да се създадат лоши практики при конфискацията

...
Възможно ли е да се създадат лоши практики при конфискацията
Коментари Харесай

Красимир Георгиев: Автомобилът е веществено доказателство по съдебното дело

Възможно ли е да се основат неприятни практики при конфискацията на коли на пияни и дрогирани водачи до изчистването на законовите текстове? Това разясниха по Би Ти Ви юристът и някогашен зам.-председател на Народно събрание Явор Нотев и автоекспертът от съдружие „ Пътна сигурност “ Красимир Георгиев.

„ Срещата сред специалистите в Министерство на вътрешните работи и депутатите в действителност беше наложителна, тъй като се сътвори едно публично напрежение. Какво е основанието лидерът да бъде свален от автомобила си, а транспортното средство да бъде иззето? Не се разбра от хората какво тъкмо би трябвало да се случи с возилото “, разяснява тематиката юрист Нотев.

„ Адвокати ми обясниха, че моментът, в който се смъква лидерът от транспортното средство, не е миг за конфискацията, а се приема, че автомобилът е материално доказателство по правосъдното дело “, сподели от своя страна и автоекспертът Красимир Георгиев.

„ Това е единственият измамлив метод да бъде арестуван автомобилът – задържането му като материално доказателство за потребностите на предстоящ правосъден развой. В момента текстът, който разясняваме и подлагаме на критика, фактически гласи, че след произнасянето на съда, автомобилът може да бъде иззет. Това наложи тази бъркотия – лишен, арестуван и така нататък всъщност автомобилът се лишава и служителите на реда стартират да му търсят място на паркинг – нещо, което също се оказа проблем “, разясни юрист Нотев.

Той разяснява и въпросът с княгиня Калина – автомобилът, с който тя самокатастрофира в бариерата на хотел не е нейна благосъстоятелност. „ Законодателят споделя, че отговорното лице би трябвало да заплати равностойността на автомобила. Всички обаче си представяме до какви наложителни и комплицирани дейности ще докара назначението на експертизи, които да оценят цената на возилото “, разясни още Нотев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР