Възможно ли е човешкият глас да възпроизведе звук по три

...
Възможно ли е човешкият глас да възпроизведе звук по три
Коментари Харесай

Концерт с уникалното монголско гърлено пеене в Театър „Азарян“

Възможно ли е човешкият глас да възпроизведе тон по три разнообразни метода по едно и също време? Възможно е! Техниката се назовава „ гърлено пеене” (хоомей) и ще бъде показана от монголския музикален отбор „ Чоор” на специфичен концерт в Театър „ Азарян “. Уникалното събитие е на 24 юли от 19:00 ч.

Характерно за монголския музикален отбор „ Чоор” е, че неговите членове са израснали в Автономна област Вътрешна Монголия (КНР). Тяхното изкуство „ съживява” традициите от този район, най-интересната от които е музикалният жанр „ хоомей” – способността на един артист да извлича звуци по три разнообразни метода по едно и също време.

Самите музиканти и реализатори от „ Чоор” дефинират себе си като „ хармонични и полифонични”. Думата „ чоор” на монголски значи „ хармония”, а изпълнителите от ансамбъла са носители на друго схващане за музикалния свят, както и за благосъстоянието на международната музикална просвета.
През последните години „ Чоор” извършват концерти в огромни зали и пространства като „ Концертна зала Сун Ятсен”, „ Пекинска концертна зала”, „ Театър Век”, „ Тиендзинска концертна зала”, „ Големият спектакъл на Шанхай” и „ Шънджънска концертна зала”. В България гостуват за първи път.

Концертът в Театър „ Азарян “ се провежда от Посолство на КНР в България.

Билети може да закупите онлайн на www.tickets.ndk.bg и от касите на Билетен център – НДК.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР