Възможно ли е автомивка със седем клетки и кафе бар

...
Възможно ли е автомивка със седем клетки и кафе бар
Коментари Харесай

Преместваема автомивка с бетон разгневи столичани

Възможно ли е автомивка със седем кафези и кафе бар с забележима стоманено-бетонна структура и с бетонни подпорни стени и площадка да е преместваем обект? По документи – да.

Поне по този начин излиза от случай на градеж на автомивка в София на входа на състезателен комплекс “Диана” откъм улица “Тинтява”, директно след входа към тенис кортовете и закрития басейн “Диана”. За казуса алармира гражданинън Николай Иванов, който е направил редица фотоси и следи всеки ден напредъка на градежа от балкона си. На строителната площадка ясно се виждат бетонни шахти и канали, утайници с обща повърхност над 120 квадрата.

За разлика от " същинските " градежи, за преместваемите обекти не се изисква позволение за градеж, нито пък оценка на въздействието на околната среда (ОВОС) и се пести време от публично разискване на плана.

Живеещите към спортния комплекс са писали редица тъжби до Министерство на младежта и спорта, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, ДНСК, Столичен инспекторат, Кмета на Район “Изгрев” и други

" Резултатът е безмълвие или инспекции, а след тях и отговор, че всичко е законно ", споделя още Николай Иванов. Затова той и други 30 жители от региона са изпратили покана и ще чакат в четвъртък, 24 септември, от 8.30 часа столичния кмет Йорданка Фандъкова, спортния министър Красен Кралев и основния проектант на София Здравко Здравков да видят на място градежа и да отговорят що е то - преместваем обект или същински градеж, за чието създаване са нарушени куп процедури.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР