Възможно ли е 3D принтерът да замени тухлите? Отговорът е

...
Възможно ли е 3D принтерът да замени тухлите? Отговорът е
Коментари Харесай

Принтирайте ми, моля, нова къща!

Възможно ли е 3D принтерът да размени тухлите? Отговорът е да и напълно скоро българската аудитория ще има опция за първи път да види технология за 3D принтиране на къщи. Тя ще бъдат показани от интернационалната компания за тримерен щемпел на здания WASP, която е измежду пионерите в тази новаторска област. Това ще стане на второто издание на балканската конференция за 3D принтиране AdditiveDays, което ще се организира сред 20 и 23 февруари в София Тех Парк. Сред акцентите на форума тази година ще са  приложенията на тази технология и в други областти като медицината, модата, разнообразни промишлености и други сектори.

За незапознатите, 3D принтирането, известно още като тримерен щемпел съставлява основаването на физически обекти посредством наслагване на материал пласт по пласт в развой, който прилича работата на мастилено – струйните принтери. По този метод може да се основава локално голямо многообразие от предмети, в това число принадлежности, артикули за битова приложимост, облекла, играчки, архитектурни и индустриални планове, а от скоро даже здания, транспортни средства и какво ли още не. При това този вид произвеждане може да се прави съвсем на всички места – в отдалечени градчета, където липсва качествена транспортна инфраструктура, даже в Антарктида или в космоса.

Това е технология с голям капацитет в редица сектори, а задачата на AdditiveDays е точно да я разпространява и да показа нейните благоприятни условия пред българския бизнес и по-широка публика. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР