Възможно е за три часа да се пътува с лек

...
Възможно е за три часа да се пътува с лек
Коментари Харесай

Проект за автомагистрала: За три часа с кола от Русе до Маказа

 Възможно е за три часа да се пътува с лек автомобил от Русе до Маказа, в случай че бъде издигната автомагистралата " Дунав - Егея ". Идейният план е разработка на софийска компания и беше показан във Велико Търново като опция на скоростния път Русе - Велико Търново, съобщи БНР.

Магистралата " Дунав - Егея " ще стартира от Русе и след 367 км ще приключва в Комотини, Гърция. Може да бъде подготвена до 2025 година, изясни създателят на идейния план инж. Румен Марков:

" Стойността на създаване на автомагистралата е към 2,2 милиарда евро без Данък добавена стойност. Автомагистралата " Дунав - Егея " ще се построява посредством публично-частно партньорство. Формата е концесия за строителство, според Закона за концесиите ".

Парите за автомагистралата ще се обезпечават от концесионер, без да се изразходват средства от държавните бюджети на България и Гърция. Концесионерът ще възвръща вложението си от тол таксите за автомагистралата. Водят се договаряния с европейски вложители, уточни инж. Марков и акцентира, че с създаването са осведомени вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР