Възможно е терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант да установил

...
Възможно е терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант да установил
Коментари Харесай

Разследват масовия убиец Тарант за връзки с паравоенни у нас

Възможно е терористът от Нова Зеландия Брентън Тарант да открил връзка с паравоенни формирования у нас .
Българските специфични служби са почнали работа по тази версия, заяви в. " 24 часа ".

Информацията е докладвана на премиера Бойко Борисов , който по-рано свика заседание с шефовете на служби и основния прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, през вчерашния ден Тарант умъртви 49 души в Крайстчърч. На пълнителите за автоматизираната пушка на терориста има написани надписи на български език .

Със сигурност е открито, че той е бил у нас от 9 до 15 ноември 2018 година. Наел е автомобил и е обиколил Дряново, Плевен, Велико Търново, Шипка, Благоевград, Банско, Пловдив, Асеновград, Бачково, Казанлък, Банско, Перник.
 Атентаторът от Нова Зеландия се разходил из България и Балканите Обновена
Атентаторът от Нова Зеландия се разходил из България и Балканите

Нападателят бил в Плевен, Велико Търново, Благоевград, Пловдив, Асеновград, София, Банско и други...

Вътрешният министър Младен Маринов съобщи през вчерашния ден, че за престоя му няма други данни, с изключение на записаните в документите, където се показва, че визитата е обвързвано с туризъм.

Междувременно от Атлантическия съвет приканиха спецслужбите да стартират следствие дали терористът не е обвързван с паравоенни групи у нас.

" Предстои следствието да даде отговори на доста незнайни . Нашите служби занапред ги чака доста работа. И ще дават отговор на сложни въпроси. И най-много за какво нищо не вършат срещу проруските паравоенни формирования у нас? И освен. " - показват от публичната организация.
 АСБ: Службите ни да кажат има ли връзка терористът Тарант с паравоенните групи
АСБ: Службите ни да кажат има ли връзка терористът Тарант с паравоенните групи

Не е работил сам…

Експосланикът ни в Москва Илиян Василев изрази изрично мнение, че всеобщият палач не е екскурзиант и не е работил самичък , а е част от проведена мрежа и извършва усърдно готова интервенция.

" Посетил е България и Румъния самичък, само че някой му е избрал задачите навръх Балканите и този някой не е наложително да е бил българин, може да го е водил извън.
Маршрутите му са грижливо подбрани и е мъчно да допускам, че е нямал консултант или компаньон. Плевен, Шипка не са случайност. Той е имал съучастници, бил е квалифициран и с огромна възможност употребен за разгръщането и ескалация на напрежение сред религиите, за дестабилизация освен на Нова Зеландия - покруса от подобен мащаб не може да не стресира тази страна за дълго време, само че и Балканите, тъй като целият свят в този момент се е вторачил в нашия район, тъй като той постоянно може да се трансформира в центъра за световен и европейски дистрес. " - разяснява Василев.

По думите му, " разказът със самотният вълк е за наивници.
 Илиян Василев: Терористът Тарант е част от проведена мрежа
Илиян Василев: Терористът Тарант е част от проведена мрежа

Наративът със самотният вълк е за наивници...

Във връзка със случая българските проверяващи са открили връзка с партньорски служби от Балканските страни, Европа и Съединени американски щати. Предстои да се получи спомагателна информация във връзка с нападението.

Тарант е засечен от камери по българските гранични пунктове. Очаква се паспортна информация от Нова Зеландия и цялостен профил, по който да продължи следствието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР