Възможно е след поредните предсрочни парламентарни избори да има по-малко

...
Възможно е след поредните предсрочни парламентарни избори да има по-малко
Коментари Харесай

Боряна Димитрова от Алфа рисърч: Ще има по-малко партии в парламента

Възможно е след следващите предварителни парламентарни избори да има по-малко партии в Народното събрание и да спрем вълшебната дума от последните три-четири Народното събрание " фрагментация ", сподели през днешния ден пред Би Ти Ви Боряна Димитрова от " Алфа Рисърч ".

Според нея обаче даже това да се случи, решаването на политическото уравнение няма да бъде по-лесно. Коментарът на социолога идва ден откакто бяха публикувани последните данни от проучване на " Алфа Рисърч ". Според него в Народното събрание е допустимо да влязат пет партии, като обединението " Продължаваме промяната " - " Демократична България " води с малко пред ГЕРБ.

Според Димитрова проблемите с Българска социалистическа партия не са свързани с хартиената бюлетина и надали тя ще покаже смяна в електоралните настройки. " Има към този момент образувано по-прогресивно и по-консервативно крило в политическата ни класа. С това може би се доближаваме и до структури, които можем да забележим в редица други европейски страни ", разяснява тя.

За Боряна Димитрова и тези избори ще са борба сред хората, които към този момент са решили за кого да гласоподават.

" Няколко течения има в България - демократична прозападна общественост, по-консервативна прозападна общественост и националистическа общественост. Те би трябвало да покажат по какъв начин частите на обществото могат да си приказват и живеят ", сподели Боряна Димитрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР