Възможно е скъсяване на сроковете за изпълнение на проектите и

...
Възможно е скъсяване на сроковете за изпълнение на проектите и
Коментари Харесай

България ще управлява около 26 млрд. лева през новия програмен период

Възможно е съкращаване на периодите за осъществяване на плановете и за изменение на % на национално съфинансиране, сподели пред депутатите от комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове в Народното събрание вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

Пред комисията беше показана информация за хода на преговорния развой по предлагането на Европейската комисия за новата Многогодишна финансова рамка 2021-2027 година и присъединяване на България в него. България ще ръководи през новия програмен интервал към 26 милиарда лв., и то без парите от Фонда за заслужено финансиране. През този програмен интервал не желаеме да се следва правилото "копи - пейст " при подаването на планове, уточни вицепремиерът.

Ситуацията към този момент е друга и задачите ни са други, въпреки че е нужна последователност при построяването на тежката инфраструктура, добави той. Очаквам до две седмици за публично разискване да се разгласява проектозакон за индустриалните зони, след което той ще бъде вкаран за утвърждение поредно в Министерски съвет и в Народното събрание. Ще създадем неточност, в случай че цялата бизнес инфраструктура в индустриалните зони се прави с обществени средства. Трябва тънко да се уточни с какво да се помогне на един бизнес в избрана индустриална зона. Добре ще бъде да се насочим най-много към довеждащата инфраструктура на тези зони, сподели Дончев.

По тематиката с нововъведенията рисковете са същите, би трябвало да оказваме помощ по този начин, че да се увлича частното финансиране, а не да го измества, сподели Дончев. По думите му към 20 звена за иновационна инфраструктура в страната са изцяло задоволителни. Регионалният метод за оперативните стратегии не е лесна работа и би трябвало да го създадем без административен товар върху бенефициентите. Ще работим по този начин, че с един план да се кандидатства пред един ръководещ орган, а не пред примерно три ръководещи органа. Смятаме да сме оптимално демократични в тази посока, само че и да бъдем и доста внимателни, с цел да се реализира оптимално висока успеваемост, сподели Дончев. Може да се наложи да бъдат отворени нови оперативни стратегии, тъй като тематиките на плановете са комплицирани и са в развиване, сподели Дончев. Той уточни, че да вземем за пример новаторските стратегии и приложни проучвания могат да бъдат в обособена оперативна стратегия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР