Възможно е шефът на отдел Фискален контрол“ в НАП Ивайло

...
Възможно е шефът на отдел Фискален контрол“ в НАП Ивайло
Коментари Харесай

Простреляният шеф в НАП замесен в афера за милиони?

Възможно е шефът на отдел „ Фискален надзор “ в Национална агенция за приходите Ивайло Стаменов да е станал жертва на опит за нападение поради спекулация с Данък добавена стойност за милиони. Това е една от версиите, които проверяващите ревизират, написа вестник „ Монитор “.

Към момента няма данни той да е бил забъркан в скица за облага, а по-скоро е спрял приемането на данъчен заем на доста предприемачи, които са осъществявали мним импорт на артикули с висок фискален риск. Това са най към този момент плодове и зеленчуци, храни, а от няколко месеца финансовото министерство добави към листата с отговорности на отдела и горивата.

При договорка, която не се реализира в България, а получателят е в чужбина, българската страна би трябвало да заплати разноските за комерсиална активност на компанията вносител. В множеството случаи това са компании фантоми, които са основани само за източване на Данък добавена стойност.

Именно поради спрени сходни практики се счита, че Стаменов е станал жертва на поръчков палач, който обаче не съумял да довърши започнатото на място.

43-годишният Стаменов е в тежко положение, с заплаха за живота , оповестиха от пресцентъра на ВМА. Вчера вечерта на пациента е направена втора интервенция, голям брой преливания на кръв и плазма, както и тежка медикаментозна поддръжка на виталните функционалности. Стаменов бе прострелян от два патрона през вчерашния ден сутринта, до момента в който се движел с колата си по столичната улица " Дунав ". Стрелецът още не е хванат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР