Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на

...
Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на
Коментари Харесай

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на Слави Трифонов. Това предвижда в изявление на БНР проф. Огнян Герджиков - ръководител на 36-то Народно заседание и длъжностен министър председател на България от 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година, оповестява News.bg.

``
реклама

По думите му законът не разрешава партия да уронва положителното име и авторитет на държавността. Името на партията - " Няма такава страна " е нарушаване, счита той. 

" Няма такава страна " е нещо, което мъчно може да бъде предпазено, въпреки всичко ние сме демократична, правова страна с всичките му недостатъци, с доста дефекти, в действителност с проблеми. Но с цел да е в заглавие на партия, която желае да е в ръководството на страната, че " няма такава страна ", ми се коства мощно смущаващо, сподели проф. Герджиков.

" Мисля, че надали ще получи регистрация ", счита преподавателят по право и някогашен ръководител на Народното събрание. 

Той не изключи изборът на това име да е целеустремено деяние, провокация. По думите му - " няма неприятна реклама ". Евентуално прекъсване от съда би могло да консолидира поддръжка (за формацията).

Според Закона за политическите партии до 3 месеца след учредителното заседание на партията би трябвало да бъдат импортирани документи за регистрация в съда. Новата групировка би трябвало да приложи и лист с най-малко 2500 членове. Съдът взема решение за регистрацията на партията в едномесечен период. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР