Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на

...
Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на
Коментари Харесай

Съдът може да не регистрира партията на Слави, прогнозира проф. Герджиков

Възможно е съдът да не даде регистрация на партията на Слави Трифонов. Това предвижда в изявление на БНР проф. Огнян Герджиков - ръководител на 36-то Народно заседание и длъжностен министър председател на България от 27 януари 2017 година до 4 май 2017 година

По думите му законът не разрешава партия да уронва положителното име и авторитет на държавността. Името на партията - " Няма такава страна " е нарушаване , счита той.
 Слави Трифонов скрито учреди партията си Обновена
Слави Трифонов скрито учреди партията си

Учредителното заседание е било 15 минути, четирима са заместниците му

" Няма такава страна " е нещо, което мъчно може да бъде предпазено, въпреки всичко ние сме демократична, правова страна с всичките му недостатъци, с доста дефекти, в действителност с проблеми. Но с цел да е в заглавие на партия, която желае да е в ръководството на страната, че " няма такава страна ", ми се коства мощно смущаващо , сподели проф. Герджиков.

" Мисля, че надали ще получи регистрация ", счита преподавателят по право и някогашен ръководител на Народното събрание.

" Барометър ": Слави Трифонов е новият Бареков

Евентуална партия на Трифонов би получила 1,7% поддръжка на изборите

Той не изключи изборът на това име да е целеустремено деяние, провокация. По думите му - " няма неприятна реклама ". Евентуално прекъсване от съда би могло да консолидира поддръжка (за формацията).

Според Закона за политическите партии до 3 месеца след учредителното заседание на партията би трябвало да бъдат импортирани документи за регистрация в съда. Новата групировка би трябвало да приложи и лист с най-малко 2500 членове. Съдът взема решение за регистрацията на партията в едномесечен период.
 Проф. Герджиков: Защо желаят Народното събрание да е като корпус за бързо реагиране? Обновена
Проф. Герджиков: Защо желаят Народното събрание да е като корпус за бързо реагиране?

Професионализмът у нас не е на респект и е в криза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР