Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие, с което ще

...
Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие, с което ще
Коментари Харесай

Наш експосланик в САЩ: Възможно е Путин да употреби ядрено оръжие

Възможно е Путин да използва нуклеарно оръжие, с което ще цели да унищожи Украйна. Това съобщи по някогашният дипломат на България в Съединени американски щати Елена Поптодорова

“Още през април шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ предизвести за допустима приложимост н а тактическо нуклеарно оръжие от страна на Путин. За да го изговори обществено, си представете какъв брой разследващи данни са насъбрани и какъв брой паника е събрана, с цел да се направи нещо много извънредно ”, сподели Поптодорова. 

Според нея американските служби се държат по “безпрецедентен метод ” в тази война.  “Никога до момента толкоз предпазена информация не е била споделяна, само че в този момент се направи, с цел да може да бъде непокътната Украйна ”, разясни някогашният дипломат и изрази терзание, че Путин има подготвеност да употребява нуклеарно оръжие.

“Не можем да бъдем сигурни, че Путин ще желае да употребява такова оръжие, целейки да унищожи Украйна. Изначалната мотивация , която водят Путин и огромна част от руснаците, опира да заличаване на Украйна като еднаквост и нация. Допускам и таква приложимост, която може да бъде лимитирана, само че ще провокира противоположна реакция от Алианса ”, разяснява Поптодорова и напомни за предизвестието на основният секретар на НАТО Йенс Столтенберг , който съобщи изрично, че ще има отрицателна реакция от страна на Алианса при възможна приложимост на нуклеарно оръжие.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР