Възможно е президентът на Русия Владимир Путин да се срещне

...
Възможно е президентът на Русия Владимир Путин да се срещне
Коментари Харесай

Путин и Помпейо може да се срещнат на 14 май

Възможно е президентът на Русия Владимир Путин да се срещне на 14 май в Сочи с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпейо, съобщи през днешния ден представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

По думите му на тази дата в южния съветски град са планувани договаряния сред Помпейо и външният министър на Русия Сергей Лавров. " След тeзи договаряния на ръководителите на дипломатическите ведомства не е изключено Помпейо да бъде признат от президента на Русия ", сподели Песков.

Срещата сред Лавров и Помпейо ще е тяхната втора за месеца. Вчера те разговаряха във финландския град Рованиеми в продължение на към час. След нея Лавров сподели, че двамата са създали " нелоша стъпка напред " по развиването на телефонния диалог сред Путин и президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, състоял се на 3 май по самодейност на Вашингтон, напомня ТАСС.

При диалога им през вчерашния ден съветският външен министър предизвести, че военната намеса на Съединени американски щати във Венецуела ще бъде пагубна и неоправдана, съобщи Ройтерс. Но Лавров сподели пред кореспонденти, че срещата е била градивна и че двамата с Помпейо са постигнали сдържан прогрес във връзка с стратегическото нуклеарно партньорство.

Лавров сподели още, че съветският президент Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще имат опция да се срещнат още веднъж след срещата им на върха в Хелзинки предходната година.

От своя страна американският държавен секретар Помпейо сподели, че е имал " добър диалог " с съветския външен министър, съобщи Ройтерс.

" Беше добър диалог. Обсъдихме необятен набор от въпроси ", сподели Помпейо пред кореспонденти.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР