Възможно е политиците да наложат отново ограниченията за блокиране, ако

...
Възможно е политиците да наложат отново ограниченията за блокиране, ако
Коментари Харесай

Прогноза: Строгите мерки в Италия могат да бъдат върнати при втора вълна на коронавируса

Възможно е политиците да наложат още веднъж рестриктивните мерки за блокиране, в случай че има втора вълна от случаи на ковид, съобщи водещия експерт по интензивно лекуване доктор Маурицио Чекони, шеф на Отделението за интензивно лекуване в болница в Милано пред английския вестник The Gardian.
Чекони беше един от тримата лекари в Ломбардия, които предизвестиха останалата част от Европа да се „ приготви “ за COVID-19 в ранните дни на епидемията, съобщи организация Фокус.
Сега той споделя, че обществото ще би трябвало да се „ научи по какъв начин да живее “ с ковид , до момента в който не се появи ваксина. Въпреки че е оптимист за напъните на европейските здравни управляващи да следят вируса, той не изключва връщане към по-строг обществен надзор. " Ако има нарастване на предаването, би трябвало да сме подготвени да го забавим още веднъж и може би още веднъж да въведем ограничаващи ограничения, " сподели той.
Чекони, британско-италиански жител, който е работил в университетската болница на Сейнт Джордж в Лондон 14 години, счита, че английската Национална здравна система (НЗС) е взела поради предизвестия, в това число отвореното писмо, което той написа с сътрудници в Милано на 4 март.
Попитан за отговора на английското държавно управление, той сподели: " Бих се радвал да видя блокирането по-рано в доста страни. " Стратегията за „ стадния имунитет “ - която в този момент държавното управление отхвърля да е преследвало, макар доказателствата - беше „ рисков метод “, сподели той. „ Като общество, когато нямате ваксина или съответен лек, би трябвало да се опитате да отбраните уязвимите по-възрастни хора от заразяване. “
Беше 20 февруари, когато лекарите на Ломбардия схванаха, че здравната им система е на ръба на невиждана рецесия, напомня Чекони.
В този ден беше обявено за обезпокоителен случай в мрежата за интензивни грижи: мъж със спортна натура в 30-те си години, без съпътстващи, се бори за живота си. Пациентът беше тестван позитивно за ковид, без той да е бил в миналото в Китай. „ Само един единствен случай накара здравните управляващи в района да схванат, че има проблем “, спомня си Чекони. „ Нещо се е изплъзнало през филтъра за следене на контакти. “
След незабавна среща на експертите по интензивно лекуване в Ломбардия, беше взето решение за увеличение на потенциала за интензивно лекуване. В рамките на шест седмици Ломбардия беше нараснала петкратно леглата, предлагащи дихателна поддръжка до 4000. „ Това, което ни беше мъчно беше, че нямахме време да се подготвим “, сподели той. „ Нашето съобщение„ пригответе се “се опитваше да даде тези часове, тези дни, които не сме имали, на други хора да се приготвят. “
В тези ранни дни Чекони и неговият екип са били „ малко уплашени “. Те бяха виждали отчети на медицински личен състав в Китай, заразяващи се и умиращи от ковид, само че не са знаели до каква степен могат да се доверят на китайските данни. В неговата болница са положени спомагателни старания в образованието и контрола на „ събличане и обличане “ на персоналните защитни средства (ЛПС) - тъй като „ един от най-опасните моменти с ЛПС не е, когато го слагате, а когато го сваляте. ". Той сподели, че доста малко личен състав в болничното заведение му е бил инфектиран с ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР