Възможно е новият коронавирус да се е разпространявал в Китай

...
Възможно е новият коронавирус да се е разпространявал в Китай
Коментари Харесай

Харвард: COVID-19 в Ухан е имало още през август м.г.


Възможно е новият ковид да се е разпространявал в Китай още през август 2019 година, сочи проучване на Медицинския факултет на Харвардския университет, което се основава на сателитни фотоси от придвижване на коли на болнични паркинги и данни от интернет търсачки, съобщи Нова ТВ, цитирайки „ Ройтерс “.

Сателитните фрагменти демонстрират повишен авто трафик по болнични паркинги в Ухан, където коронавирусът се появи в края на 2019 година, а инспекция в интернет открила повишено търсене на признаци като " кашлица " и " диария ".

" Макар и да не можем да потвърдим, че повишеният размер (на трафик и данни от търсачки) е директно обвързван с новия вирус, нашите доказателства поддържат други неотдавнашни проучвания, които демонстрират, че изключителната обстановка е зародила преди идентифицирането й на пазара на морски храни Хуанан " в Ухан, се споделя в проучването. " Тези данни също по този начин удостоверяват хипотезата, че вирусът е зародил по натурален път в Южен Китай и евентуално към този момент се е разпространявал по времето на клъстъра в Ухан ".

Изследването регистрира внезапно повишаване на броя на паркираните коли на болнични паркинги през август 2019 година Освен това по същото време внезапно се усилват търсенията за " диария " в интернет - нещо, което не е открито през предходни грипни сезони.

Говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин съобщи, че е " смехотворно, изцяло смехотворно да се вършат такива заключения въз основа на повърхностни наблюдения като размер на автомобилния трафик ".

" Не бива да се вършат такива заключения без никакви в действителност учредения. Трябва да почитаме науката. Не бива да се употребяват голословни проучвания в поддръжка на някакви заключения ", сподели тя, представена от ТАСС.

По калкулации на Ройтерс към 9.30 ч. по Гринуич (12.30 ч. българско време) през днешния ден общият брой на инфектираните с новия ковид е достигнал над 7,14 милиона. 406 929 от тези хора са умряли.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР