Възможно е ливанска разузнавателна служба да е превърнала смартфоните на

...
Възможно е ливанска разузнавателна служба да е превърнала смартфоните на
Коментари Харесай

Шпионска агенция следи смартфони по цял свят

Възможно е ливанска разследваща работа да е трансформирала смарт телефоните на хиляди консуматори в устройства за кибершпионаж, показва взаимен отчет на фондация "Електроник фронтиър " и компанията за сигурност на мобилните услуги "Лукаут ", съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Според отчета от 2012 година Главното ръководство по обща сигурност на Ливан е провело над 10 акции, ориентирани най-вече към потребителите на телефони с Андроид в минимум 21 страни.

При хакерските атаки хакерите поемали контрола над смарт телефоните, трансформирайки ги в средство за следене на притежателите им и крадели информация от тях.

Засега няма данни за офанзиви, ориентирани против операционната система на Епъл, което може да се дължи на известността на Андроид в Близкия изток.

Подкрепяни от страната хакери употребявали разнообразни трикове, с цел да подмамят жертвите си да смъкват подправени версии на приложения за изпращане на зашифровани послания. След това получавали цялостен надзор над употребяваните устройства.

В отчета на "Електроник фронтиър " и "Лукаут " се показва, че хакерите, работещи за шпионската организация, безгрижно са оставили стотици гигабайти прехванати данни незащитени в интернет, съобщи Асошиейтед прес.

Все едно крадци да оберат банка и да не помнят за затворят вратата на стаята, в която са скрили парите, сподели Майк Мъри, шефът на разузнаването на Лукаут.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР