Възможно е китайските чипове да се ползват за шпионажСпоред Андрос

...
Възможно е китайските чипове да се ползват за шпионажСпоред Андрос
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС трябва да се тревожи за Huawei

Възможно е китайските чипове да се употребяват за шпионаж

Според Андрос Ансип него, китайските компании създават чипове, които могат да се употребяват „ с цел да се доберат до нашите пятайни “

Европейският съюз би трябвало да се тревожи поради Huawei и други китайски софтуерни компании заради риска, който съставляват за индустрията и сигурността на блока, разяснява комисарят по въпросите на технологиите в Европейски Съюз в петък.

„ Трябва да се безпокоим за тези компании “, сподели Андрос Ансип, представен от Ройтерс, на конференция в Брюксел няколко дни откакто началник на китайския софтуерен колос Huawei беше задържан в Канада в границите на следствие за хипотетични банкови измами.

Huawei, който има 93 милиарда $ доходи за предходната година и се счита за „ народен първенец “ в Китай, в последно време стана „ черната овца “ за доста западни страни поради връзките си с китайското държавно управление. Тези връзки породиха опасения, че техниката на производителя може да бъде употребена от Пекин за шпионаж.
още по тематиката
Ансип съобщи, че се тревожи, че китайските софтуерни компании са длъжни да сътрудничат на китайските разследващи служби. Според него, тези компании създават чипове, които могат да се употребяват „ с цел да се доберат до нашите секрети “.

„ Като естествени, елементарни хора ние би трябвало да се опасяваме “, сподели той, добавяйки, че няма задоволително информация за неотдавнашния арест в Канада.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР