Възможно е изхвърленото от морето на плажа диво прасе между

...
Възможно е изхвърленото от морето на плажа диво прасе между
Коментари Харесай

Бивш земеделски министър: Африканската чума ще остане няколко години в България

Възможно е изхвърленото от морето на плажа диво прасе сред Черноморец и къмпинг „ Градина” да е било инфектирано с африканска чума. Това съобщи някогашният аграрни министър Мирослав Найденов пред БТВ.

„ Заболяването е извънредно тежко, популяризира се доста бързо и бързо поразява дивите животни”, изясни той.

Найденов счита, че управляващите са закъснели с дейностите си във връзка с разпространяването на болестта. „ Това, което вършат управляващите сега е оптималното по отношение на ресурса, с който разполагат. Те не могат да бъдат упреквани”, сподели Найденов.

„ Хората не са ощетени. Нека да не се употребява това за политически спекулации. Африканската чума ще остане няколко години в България. Изборите ще минат, само че заболяването ще остане”, прикани той.

По думите му оградата на румънската граница е бутафорна и не е могла да спре преместването на болестта. „ По отношение на лова можеше да се работи по-добре. Беше ясно, че дивите свине най-много придвижват заразата”, сподели Мирослав Найденов.

„ Темата за екарисажите също се употребява за политически цели. Няма по какъв начин два морално остарели екарисажа във Варна и Шумен да могат да се оправят с тази обстановка. Животните би трябвало да бъдат загробвани на място и да се употребяват съвременни уреди като инсинераторите”, даде съвет някогашният аграрни министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР