Възможно е да има увеличение на цената на хляба с

...
Възможно е да има увеличение на цената на хляба с
Коментари Харесай

Хлябът може да поскъпне с 25%, цената на плодове и зеленчуци също ще се увеличи |

Възможно е да има нарастване на цената на хляба с 25%. Най-вероятно ще има повишаване и на цените на плодовете и зеленчуците, само че не чакаме фрапантно нарастване.  

Това съобщи зам.-министърът на земеделието Иван Христанов по Нова тв. Каква тъкмо обаче ще бъде цената на хляба зависи от политиката на държавното управление в идващите месеци, както и от това какъв ще бъде натискът от страна на пазара. Това е малко като тенис мач - производителите подават топката, дали хората ще купуват самун на увеличени цени и тъкмо какъв брой, зависи от тях, добави той. 

Не мога да си разреша да си купя череши по 35 лева килигорама, призна   Христанов. В момента по-голямата част от плодовете и зеленчуците на пазара са импорт. „ Наблюдаваме вноса непрекъснато. От средата на март към този момент имаме нормализиране на цените на главните зеленчуци – домати, краставици, зеле. В избрани седмици даже цените са по-ниски от предходната година по това време. Това обаче повдига въпроса за какво на щанда те са на цените от февруари ”, сподели още Иван Христанов. 

По думите му тази година се чака по-добра годишна продукция на пшеница, царевица и череша от миналогодишната. 

„ На пазара се основава много звук. По Великден и Гергьовден имаше нервност за вносно агнешко. Всъщност имаше доста малко импорт и българските производители съумяха да осъществят продажби ”, уточни зам.-министърът на земеделието и храните. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР