Възможно е да има трайна конструкция в управлението сега. Това

...
Възможно е да има трайна конструкция в управлението сега. Това
Коментари Харесай

Луджев: Какъв естествен съюзник може да е ГЕРБ на новите?!


Възможно е да има трайна структура в ръководството в този момент. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV Димитър Луджев, някогашен вицепремиер, депутат и министър на защитата.

„ Ние, когато правихме държавно управление,заложихме един главен принцип при образуването на другите блокове в министерства – примерно за стопански блок възприехме правилото, че би трябвало да бъде екип от единомислещи, те да изповядват демократичната философия за преход към пазарната стопанска система. Няма проблем, в случай че се образува кабинет не на правилото на мен и на теб, би трябвало да се търсят за съответния бранш на политика хора от всичките партии, които биха могли да работят дружно и да изповядват една и съща управническа философия, с цел да могат да изпълнят съответните промени. Това е единственият метод да се преодолее такава комплицирана структура от 4 партии “, добави Луджев.

Според него има очевидно има предпочитание да се сформира кабинет:

„ От една страна има предпочитание и превъзходен метод от страна на водещата партия на „ Продължаваме промяната “, които най-сетне възприеха един съвременен, актуален, културен метод на сформиране на държавно управление. На тези избори в Народното събрание влезе една нова генерация младежи, които от дълго време чакахме, които имат силата, потенциала и решимостта да създадат едно ръководство ", разяснява Димитър Луджев.



По думите му такива хора нормално са склонни към разговор и търсене на консенсус и на съгласие.

" Те чудесно схващат, че такива грамадни задания, които имаме сега, да модернизираш обществото и да го върнеш към демократичните правила и ред изискват голяма поддръжка “, сподели още той.

Що се касае до официално идеологичната страна, ГЕРБ единствено на думи е дясна партия, уточни Луджев. „ ГЕРБ беше типично популистка вождистка партия, която нямаше никаква идеология, с изключение на властта – власт непременно “.

Какъв съдружник са те, като задачата на новото държавно управление е да ликвидира тежките последствия от режима на ГЕРБ, по какъв начин да направиш съюз със същите хора, които са направили тези неща, добави той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР