Възможно е да има сътресения по линия на гражданско общество

...
Възможно е да има сътресения по линия на гражданско общество
Коментари Харесай

Панчугов: Денков и Габриел нямат такова влияние в партиите си, че министрите да зависят от тях

Възможно е да има разтърсвания по линия на гражданско общество по отношение на кандидатурите за регулаторите. Ще забележим напрежение по линия на състава на кабинета сигурно. Това ще бъде един нужен спектакъл, който да убеди всички – какъв брой тежки и огромни отстъпки те вършат в името на това устойчиво ръководство.

 

Това разяснява политологът Христо Панчугов във връзка идните стъпки в ръководството. Той обаче изрази вяра най-после да се види ясно вдишване на отговорност към това ръководство, а пропастта сред държавно управление и ръководещо болшинство да бъде преодоляна.

 

" Основна характерност на ръководството до този миг беше, че ръководещото болшинство се разделяше някак от държавното управление. Правителството функционираше независимо, а партиите в Народното събрание си приписваха или заслугите, или упрекваха другите за неуспехите си, без да се обвързват очевидно с ръководството.

 

Това ще бъде съществена характерност и на договарянията, които ще се случват оттук насетне ", изясни той пред БНР. 

 

Политологът подсети обстоятелството, че това държавно управление би трябвало да мине през оставка и ново гласоподаване. Според него това го слага в директна взаимозависимост от настроенията освен на партийните водачи, само че и на парламентарните групи. Той е безапелационен, че оценката на министрите няма да бъде давана единствено от Николай Денков и Мария Габриел.

 

" Дълбоко се колебая, че тяхното въздействие в партиите, които следва да поддържат идващото държавно управление, е чак толкоз огромно. Ние ще забележим развой, в който ще се разискват освен качествата на министрите, само че и настроенията на партийните активи, на парламентарните групи и в последна сметка решението значително ще бъде несъмнено в доста тъничък баланс сред всички тези фактори ", разяснява Панчугов. 

 

В изявление за предаването " Преди всички " Панчугов подсети, че до този миг поддръжката на ДПС е била нужна за конституционните промени. Те обаче към този момент се случиха, акцентира той и изрази вяра:

" Оттук нататък имаме напълно действителна опция ръководството да върви по явен политически проект и дневен ред, който мощно се надявам да забележим в границите на ротацията, да се види подписано съдружно съглашение с ясно поети задължения и надлежно да е ясно кой носи отговорност за триумфите и неуспехите в ръководството оттук насетне ".

 

ДПС е странната карта, която всички разиграват, посочи политологът и добави: " Те се наместват като комфортен отдушник на несъгласията, на неналичието на доверие сред останалите два колегата ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР