Възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има

...
Възможно е да има подпорна стена, но със сигурност има
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Очакваме до дни резултат от проверката за Алепу

Възможно е да има подпорна стена, само че сигурно има и хотел, безапелационен беше вицепремиерът Томислав Дончев по проблема със градежа в предпазената околност „ Алепу “. По думите му това е очевидно с просто око.

„ Премиерът разпореди на ДНСК да се срещнат със обстановката персонално и на място. Сигурен съм, че брегът има потребност от подсилване, само че по какъв начин се комбинира подпорна стена и хотелско оборудване, за мен е комплициран въпрос “, означи Томислав Дончев. Той уточни, че не знае каква е категорията на обекта, а обектите от друга категория се управляват от разнообразни служби.
Община Созопол стартира инспекция за скандалния градеж край местността „ Алепу “ Природозащитни организации упорстват инспекция да извърши и прокуратурата
„ В случая приказваме за позволение за градеж – дали имаме обособени разрешителни за подпорна стена и хотел или по някакъв метод е интегрирано в един обект. Екологичното законодателство е обособена тематика “, сподели Дончев. По думите му резултатите от инспекцията се чака след дни.

Цената на парното няма да стане по-висока, само че тя не се дефинира единствено от цената на газа, разяснява още Томислав Дончев за евентуалното повишаване на топлоенергията.

„ Премиерът беше задължен да реагира. В думите му за промяна на управлението на КЕВР няма нищо чудно. Мандатът на това управление е изминал и е почнала процедура за избор на ново “, изясни Томислав Дончев.
Цената на парното: Борисов анонсира вероятни промени в КЕВР (ОБЗОР) Регулаторът уточни, че е неопределено годишните цени да се съпоставят със в този момент настоящите
За намаляването на Данък добавена стойност за ресторантьори и хотелиери той разяснява, че това не е мярка, която е препоръчана от държавното управление, а предлагането е било от сектора.

„ Представителите на ресторантьорския бизнес бяха почтени и споделиха, че желаят понижаване на Данък добавена стойност, с цел да спасят бизнеса си, а не с цел да понижат цените на храните и напитките в заведенията си “, уточни вицепремиерът.

Ако понижаваме приходите в страната, по какъв начин тогава ще се харчи повече за антикризисни ограничения, попита той.

„ Държавата дава живи пари. Погледнете мярката 60/40. Там са планувани над 1,5 милиарда лв. до края на годината. Това са директни заплащания, които избавят работни места ", безапелационен беше Дончев.
Очакваме близо 13 милиарда евро за възобновяване от пандемията (ОБЗОР) Финансирането няма да е абсолютно, акцентира Томислав Дончев
" От Европейска комисия ще получим близо 13 милиарда евро. Малко над 9 милиарда ще са безплатно финансиране. Най-голямото перо от тези средства е 6 милиарда и е за възобновяване на стопанската система “, напомни Томислав Дончев.

По думите му към този момент се приготвят документи и тактики за тези пари, с цел да могат те да стигнат оптимално бързо до нуждаещите се.

„ Тези пари не са единствено за подкрепяне. Това е неповторим късмет от режим на възобновяване да минем в режим на развиване. Тук изключително значима е скоростта ", разкри вицепремиерът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР