Възможно е да има още едно обвинение за убийството във

...
Възможно е да има още едно обвинение за убийството във
Коментари Харесай

Ще има ли още един обвинен за убийството във Варна?

Възможно е да има още едно обвиняване за убийството във Варна. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Радослав Лазаров, представител на Окръжната прокуратура в морската ни столица. Ако се потвърди виновност, пред съда ще бъде изправена и майката на мъжа, пребил брачната половинка си до гибел. За старата жена се знае, че е помогнала на сина си да си събере багажа и да се изнесе от фамилното жилище след побоя. Когато двамата си тръгнали от мястото на престъплението жертвата била още жива, само че в безпомощно положение.

В сегашния стадий на следствието няма данни за съпричастност на друго лице в закононарушението. Ако се появят доказателства за отговорно държание на друго лице, ще бъде повдигнато и обвиняване, сподели прокурор Лазаров. И добави: "Българският законодател имаше различен взор за проблем с домашното принуждение. С публикуването на измененията в Наказателен кодекс страната ясно съобщи волята си за по-сериозно опълчване на този феномен. Това е единствено една от крачките, само че е и най-неефективната. Наказателният орган се намесва, когато има осъществено закононарушение, разяснява Радослав Лазаров. И добави, че са установени няколко случая, в които потърпевшата е претърпяла домашно принуждение. Част от тях са стигнали до правораздавателните органи. Установеният по закон период за разглеждане на такива тъжби е три месеца.

Това е прекомерно дълъг период. Когато се образува инспекция, тя се дава на съответен чиновник, който да поеме случая и да реши по какъв начин ще протече тя и какво тъкмо обвиняване да се повдигне на причинителя на действието, съобщи още прокурор Лазаров. По думите му ограничаване на контактите на потърпевш и причинител на домашно принуждение е допустимо едвам след повдигането на обвиняване.

Това не значи, че полицията не се заела със случая. Законодателят даде своя знак, че това е по този начин. Остава да се вземат ограничения за ограничение на този феномен. Обществото би трябвало да си даде сметка, че това е феномен, който за жалост го има в нашата страна, заключи представителят на Окръжна прокуратура – Варна.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР