Възможно е да има известно нарушаване на неосновните права на

...
Възможно е да има известно нарушаване на неосновните права на
Коментари Харесай

Съдът в Страсбург временно нямало да приема жалби от българи за нарушени права

Възможно е да има известно нарушение на неосновните права на личността при използването на ограниченията за ограничаване на разпространяването на ковид в България. Европейският съд по правата на индивида обаче няма да преглежда тъжби от българи за това. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

" Подписал съм нотификационно писмо до Европейския съд по правата на индивида за краткотрайна дерогация при изключително състояние, с цел да обосновем пред Европейския съд какви дейности сме подхванали. А последствието е, че огромна част от жалбите на лица, които настояват, че са наранени, няма да бъдат прегледани ", сподели министърът.

От сутринта Народното събрание приема текст по текст изключителния закон. Депутатите одобриха армията да може да взе участие в използването на рестриктивните мерки и вкараха наказания за подправени паники. За към този момент утвърдените ограничения и продължаващите диспути в Народното събрание следете онлайн тук.

" С този закон подсигуряваме, че няма да посегнем на главните права на хората, ограничаваме напредването тъй като пазиме живота и здравето им ", заключи Кирилов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР