Възможно е бойните действия да са причинили смъртта на още

...
Възможно е бойните действия да са причинили смъртта на още
Коментари Харесай

Над 50 000 делфини в Черно море са загинали заради войната frognews.bg

Възможно е бойните дейности да са предизвикали гибелта на още доста от морските бозайници. Данните са показани от морски биолози в украинския народен парк " Тузловски лимани ", оповестяват международните организации.

 

Не минава и ден от началото на войната без вълните на Черно море да изхвърлят тела на мъртви делфини по брега на националния парк " Тузловски лимани " в Одеска област. Украинският биолог Иван Русев се притеснява, че бойните дейности са унищожили към една трета от популацията на черноморските делфини, които той учи от 40 години.

 

Русев уточни, че евентуалният брой на мъртвите делфини е сред 50 000 и 100 000. Плаващите мини, подводните детонации и мощните сонари на съветските подводници не престават да изтребват морските бозайници.

 

Русев уточни, че сонарите повреждат акустичния уред на делфините и на процедура ги ослепяват: " Те губят възприятие за ориентировка и не могат да улавят риба. Така всеки ден губят тегло, а имунната им система отслабва. "

Над три десетилетия ще са нужни за възобновяване на популацията на черноморските делфини до равнищата преди войната, считат биолозите от " Тузловски лимани ".

 

Те упорстват Украйна да сътвори предпазена зона от 300 000 квадратни километра в акваторията от бреговата линия до прословутия Змийски остров в Черно море.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР