Възможните източници на финансиране на втори мост над река Дунав

...
Възможните източници на финансиране на втори мост над река Дунав
Коментари Харесай

Денков в Румъния, обсъди с Чолаку втори мост над Дунав при Русе и Гюргево

Възможните източници на финансиране на втори мост над река Дунав при Русе и Гюргево обсъдиха в Букурещ българският министър председател Николай Денков и румънският му сътрудник Марчел Чолаку.

„ Коментирахме и по-бързото стартиране на фериботната връзка Русе-Гюргево, с цел да се отпуши трафикът по икономическа линия и да подпомогнем туризма “, съобщи след срещата Денков.


Министър-председателят акад. Николай Денков е на еднодневно посещаване в Румъния.

В състава на българската делегация са също министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова. 

В рамките на визитата в Румъния ще бъде обсъдено и присъединяването на двете страни към Шенгенското пространство, както и съдействието в енергийния бранш.

Европейският парламент утвърди преди два дни с огромно болшинство нов апел за приемане на България и Румъния в Шенген. Това е следващият път, в който евродепутатите упорстват Съветът на Европейски Съюз да реализира единогласие, откакто готовността на двете страни бе регистрирана още през 2011 година.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР