Възможни са изненади в София, никой не трябва да бъде

...
Възможни са изненади в София, никой не трябва да бъде
Коментари Харесай

Политологът доц. Чолаков: Възможни са изненади на изборите в София

Възможни са изненади в София, никой не би трябвало да бъде подценяван, изрече мнение пред БНР политологът доцент Петър Чолаков.

Според него са неточни опитите да се предсказва кой ще вземе София.

" С наближаването на изборите за локална власт беше ясно, че вътре в сглобката ще се засилят несъгласията и търканията и ще има жестока борба ". 

Може би за част от гласоподавателите на обединенията, издигнали и Васил Терзиев, и Антон Хекимян, това не е обич от пръв взор, разяснява той и добави, че и при двамата претенденти има напрежение. Това е нещо, което може да разколебае и двата лагера и да се окаже някой трети да дръпне напред, уточни политологът в изявление за предаването " Преди всички ". 

По думите му кампанията ще бъде от огромно значение и за двамата: 

" Те са политически младенци. Сега занапред прохождат политически. Пред двамата са два бели листа и следва от тях да изпишат личните си политически биографии. Могат да ги изпишат със златни букви, може да се окаже и нещо много неприятно за тях. Това изписване ще стане в хода на акцията ".

Според него в случай че двамата влязат в спор в някоя национална телевизия, този спор крие огромен риск. Всичко може да бъде извоювано или изгубено за секунди, счита политологът и добави, че ще е въпрос на нерви. Той счита обаче, че Терзиев и Хекимян въпреки всичко би трябвало да влязат в подобен спор, тъй като те са непознати за гласоподавателите. " Дължат го това на публиката и гласоподавателите ", безапелационен бе Чолаков.

Той очаква остра борба на идните избори. 

Петър Чолаков сподели още, че ГЕРБ са задоволително хитри, с цел да ръководят единствено с Движение за права и свободи и да сложат " динената кора " на ПП-ДБ. При такава обстановка ще има много мощен опозиционен фронт против тях. Ще се възвърне остарялата и незабравена изразителност за модела " ГЕРБ-ДПС ", добави той. Според него сега за тях е преференциално ПП-ДБ да стои на напред във времето: 

" Борисов и Пеевски избират да си седят вътре, а от горната страна да има някакви други красиви проевропейски и проевроатлантически лица ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР