Възможна ли е успешната адаптация на дете със Синдром на

...
Възможна ли е успешната адаптация на дете със Синдром на
Коментари Харесай

Как децата със Синдром на Даун могат да се адаптират успешно в яслата?

Възможна ли е сполучливата акомодация на дете със Синдром на Даун в яслата? Отговор на този въпрос дават Силвена Христова и Красимир Ламбов, основателите на плана „ Живот със Синдром на Даун ” в последното си видео – „ Слънце в яслата ”, част от което бе показано в предаването “Здравей, България ” по NOVA през днешния ден. Двамата са родители на Крис и дребната Микаела, която е със Синдром на Даун и през октомври 2016 година потегля на ясла.

„ Бях извънредно обезпокоена по какъв начин ще протече акомодацията на Микаела, дали ще бъде възприета добре от връстниците си и от личния състав на яслата. Въпреки това даже за момент не се усъмних в качествата й и в компетентността на директорката и медицинските сестри да й оказват помощ да се усеща добре, да бъде възприета обикновено от децата и да се развива наедно с връстниците си. ”, споделя майката на дребната Микаела - Силвена.
 деца
Както всяко видео на фондация „ Живот със Синдром на Даун ” и „ Слънце в яслата ” демонстрира по един доста прочувствен, пъстър и запаметяващ се метод по какъв начин, когато е обичано и се отглежда с доста религия и обич, всяко дете със Синдром на Даун може да се развива и осъществя пълноценно. Видеото демонстрира един добър образец за това по какъв начин когато има предпочитание и липсват предубеждения дете със Синдром на Даун посещава ясла и се оправя единствено без компаньон през целия ден.

„ Адаптацията на Микаела се случи доста по-бързо, в сравнение с чаках ”, споделя шефът на ясла „ Чуден свят ”, гр. Варна, госпожа Ина Георгиева и насочва апел към всички свои сътрудници да не се опасяват да одобряват деца със Синдром на Даун, тъй като няма нищо ужасно в това те да бъдат отглеждани от колектива на една ясла или градина.
 деца
„ За престоя си досега в нашата ясла Микаела е едно от децата, които се развиват извънредно добре и е на равнището на всички останали деца от групата, на нейната възраст. ”, споделя и мед. сестра Димитрова от ясла „ Чуден свят ”.

“Слънце в яслата ” е апел, който Силвена и Краси насочат към родителите, учителите и шефовете на детски образователни заведения в България:

Скъпи родители - не се тормозете, вярвайте в децата си!

Скъпи шефове, учители, медицински сестри - не се опасявайте, пробвайте, не изолирайте и дайте късмет на децата със Синдром на Даун! Цялото видео „ Слънце в яслата ” може да гледате ТУК.

Проектът „ Живот със Синдром на Даун ” е финалист в последното издание на най-голямата обществено виновна самодейност на NOVA ПРОМЯНАТА 2016/17. В момента тече кандидатстването за четвъртото издание на самодейността и всеки с новаторска и работеща концепция за по-доброто бъдеще на децата на България може да кандидатства до 18 юли на www.nova.bg/promyanata.

Всички видеа на проката „ Живот със Синдром на Даун ”, част от най-голямата обществено виновна самодейност на Нова Броудкастинг ПРОМЯНАТА 2016/17, реализираща се в партньорство с фондация „ Reach for Change, Bulgaria може да гледате в техния формален канал във vbox7
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР