Възможна ли е Европа на първо място на фона на

...
Възможна ли е Европа на първо място на фона на
Коментари Харесай

Дискусия Възможна ли е Европа на първо място се проведе в Дома на Европа

Възможна ли е Европа преди всичко на фона на обещанието на президента Доналд Тръмп да сложи Съединените щати преди всичко в световен мащаб. Това бе тематиката на полемика през днешния ден в Дома на Европа в София, в която взеха присъединяване български народни представители от разнообразни политически сили, дипломати и специалисти от европейския съвет за външна политика.


Директорът от Европейския съвет по външна политика Джереми Шапиро дефинира като изцяло разумно мотото на президента Тръмп за Америка преди всичко. Според него политиката на сегашната американска администрация изхожда от позицията, че през годините Европа се е възползвала от Съединени американски щати както в защитителен, по този начин и в стопански проект, без да дава взаимен принос и това не носи изгода за американските жители.

Подходът на Тръмп към Европа сега е революционен и значи: идва краят и вашите проблеми не ме интересуват, сподели Шапиро. Един от методите, по които Тръмп счита да извоюва преимуществото на Съединени американски щати и да отбрани американските ползи е да работи поотделно с страните в Евросъюза.
Джереми Шапиро - шеф на научните проучвания в Европейския съвет за външна политика: Съединените щати ще продължат да бъдат значим съдружник на Европа. Те желаят да имат положителни търговски връзки със остарелия континент, само че ще пазят американския интерес. И в случай че вие като европейци, не сте доста мощни в тези договаряния Съединени американски щати ще се възползват от вас.
Председателят на парламентарната комисия по европейски въпроси Кристиан Вигенин означи, че това, което се случва към нас, политиката на Тръмп, напъните на Русия да има все по-сериозна роля в световните връзки, тихите, само че мощни крачки на Китай и други страни, е късмет да разберем, че можем да разчитаме на първо място на себе си.

Кристиан Вигенин - ръководител на парламентарната комисия по европейски въпроси: Имаме късмет да запазим стабилността и просперитета единствено в границите на един мощен Европейски Съюз, който развива себе си като дирек на сигурността, демокрацията, икономическата непоклатимост и е изразител на избрани полезности.
Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов също акцентира, че би трябвало да бъде съхранен един мощен и единен Европейски Съюз. Той разяснява въздействието на Русия в Европа и по-точно в Черноморския район.

Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ и ръководител на комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народно събрание: Съединени американски щати са наш стратегически сътрудник в сигурността и не може да има Европа без Съединени американски щати и Съединени американски щати без Европа.
Евродепутатът Ангел Джамбазки, който се включи посредством телефонна връзка, разяснява, че огромните европейски страни като че ли са привикнали Съединени американски щати да заплащат цената за сигурността, и са пренасочили финансите си в други сфери, само че сигурността си има своя цена. Затова, по думите му, България би трябвало незабавно да обнови бойната си техника.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР