Възможна е енергийна криза през следващата зима поради недостиг на

...
Възможна е енергийна криза през следващата зима поради недостиг на
Коментари Харесай

МАЕ попари радостта на Европа с прогноза за енергийна криза следващата зима

Възможна е енергийна рецесия през идната зима заради дефицит на полутечен нефтен газ. За това предизвести ръководителят на Международната организация по енергетика Фатих Бирол в изявление за сп. " Ханделсблат ", оповестява Анадолската организация.

Той разкритикува отхвърли на  и изрази предпочитание да има опция за удължение на времето на работа на атомните електроцентрали с още, при опция.

Ако това е механически допустимо и популацията го приема, нуклеарната сила би трябвало да бъде вид , безапелационен бе Бирол.

Независимо че решението се взема от държавното управление, той уточни сходни полемики, които е водил с Белгия. Шефът на МАЕ означи, че  е удължило периода на употреба на нуклеарните централи с 10 години .
 България и още 11 страни желаят по-евтин газ в Европейски Съюз
България и още 11 страни желаят по-евтин газ в Европейски Съюз

Засега не може да се контракти таван на цените на газа

Относно новите терминали за полутечен природен газ в Германия Бирол удостовери, че построяването на терминала за 200 дни е в действителност рекордно. Той обаче предизвести за дефицит на полутечен природен газ , като посочи: " Наличието на терминали не значи, че имате газ. Когато китайската стопанска система се засилва, няма да е елементарно да се купят плануваните количества на международния пазар ".

Бирол предизвестява европейците да не бързат да афишират енергийната рецесия за завършила .

Следващата зима ме тревожи , призна той и добави: " Липсата на съветски газ, завръщането на Китай като вносител, дребният растеж на доставките - тези три фактора вършат идната зима предизвикателство ".

По негови думи доста държавни управления са удовлетворени от относително лекия ход на рецесията до момента.

Боя се обаче, че са прекомерно щастливи , посочи Бирол.

Според него Европа би трябвало да продължи да понижава потреблението на газ , като в същото време откри нови снабдители на синьо гориво и сама навлезе в производството на сериозни минерали, в допълнение към разширението на възобновимата сила.
 Въглищата се завръщат в Германия
Въглищата се завръщат в Германия

Енергийната рецесия докара до изключителни решения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР