Възможен е вот на недоверие за гръцкото правителство, пише македонското

...
Възможен е вот на недоверие за гръцкото правителство, пише македонското
Коментари Харесай

Възможен е вот на недоверие за гръцкото правителство

Възможен е избор на съмнение за гръцкото държавно управление, написа македонското електронно издание “Вечер “, представено от " Фокус ".
В понеделник следобяд, след формалното оповестяване, че е стартиран процесът на ратификация на Преспанския контракт, в гръцките парламентарни кръгове могат се почвиха клюки от опозиционната партия „ Нова Dемокрация‘ за искане на избор на съмнение против държавното управление, заяви кореспондентът на Македонската осведомителна организация (МИА) в Атина, представен от изданието. Тогава информацията не беше доказана или отречена от членове на гръцката опозиционна партия само че изключително след изказването на Кириакос Мицотакис, че „ Нова Демокрация “ ще направи всичко допустимо, с цел да не сератифицира Договора от Преспа, се приказва за тази опция
Евентуалното искане за съмнение против държавното управление ще бъде подкрепено от водачите на партиите „ Реката “ („ То Потами “)и „ Независими гърци “ Ставрос Теодоракис и Панос Каменос.
Съгласно гръцката конституция и Правилника за активността на Народното събрание, в случай че бъде сложено искане за избор на съмнение, настоящото обсъждане се прекъсва в границите на 48 часа, а Народното събрание би трябвало да стартира разглеждането на вота, което да продължи най-много три дни и да завърши. посредством гласоподаване. След това чуването, което преди този момент беше прекратено, т.е. дебатът за утвърждението на съглашението от Преспа, ще продължи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР