Възможен е военен сценарий след атаките срещу рафинерии на Саудитска

...
Възможен е военен сценарий след атаките срещу рафинерии на Саудитска
Коментари Харесай

Възможен е военен сценарий след атаките срещу Рияд, предупреди Москва

Възможен е " боен сюжет " след офанзивите против рафинерии на Саудитска Арабия, само че се надяваме въпросът да бъде позволен по кротичък път. Това разгласи шефът на Службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин, представен от съветски медии.

Безпилотни самолети нападнаха рафинерии на " Сауди Арамко " в събота, което провокира отчасти прекъсване на производството на нефт. Въпреки че отговорност поеха шиитските бунтовници хуси, Съединени американски щати упрекват Иран за случая, само че Техеран изрично ги отхвърля като " безпочвени ".

Безусловно има опасност, само че ние разчитаме на спокойно решение, сподели Наришкин, представен от Интерфакс.

Той разяснява и други тематики. Според него нападателните и недалновидни дейности на Съединени американски щати, съответно за едностранното отдръпване от Договора за очистване на ракетите със междинен обсег, будят безпокойствие. Наришкин има вяра, че нуклеарният паритет сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики е бил в изгода за целия свят.

Появата на атомната бомба в Съветския съюз разреши очистване на монопола на Съединени американски щати в тази област и предотврати трагични последици за света, счита той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР