Възможен е вариант Продължаваме промяната и Демократична България да се

...
Възможен е вариант Продължаваме промяната и Демократична България да се
Коментари Харесай

Възможно е ПП и ДБ да се явят заедно на изборите, изтъкна Надежда Йорданова

" Възможен е вид Продължаваме промяната и Демократична България да се явят дружно на изборите. Този вид не е изключен, даже се разисква. " Това съобщи пред БНР правосъдният министър в оставка Надежда Йорданова. Според нея общото явяване има преимущества, само че крие и доста опасности.

Тяснопартийните ползи на Демократична България са за избори , само че от позиция на публичния интерес това е неприятен вид, добави тя. Йорданова уточни, че за партията е значимо да се осъществя първия мандат.

Правосъдният министър разяснява обстановката към Плана за възобновяване и резистентност. " Първото и второто заплащане по Плана за възобновяване зависят от приемането на 23 закона - това е графикът, който съпътства самия проект и той е наложителен. В бранш Правосъдие от тези 23 законопроекта са 8, от тези осем два към този момент са в Народното събрание, други са в друг стадий на напредване към Народно събрание. Един от тях е Законът за Антикорупционната комисия, който е в Народното събрание ", добави Йорданова.

Тя посочи, че а, в България няма да постъпят заплащанията, планувани по Плана за възобновяване. По думите й това може да сътвори и бюджетен проблем. Времевата рамка, в която проектът може да се случи, от ден на ден се стеснява и това основава спомагателни опасности, уточни Йорданова.

Правосъдния министър акцентира, че за приемането на законите е нужно време. Два месеца няма да са задоволителни за това, акцентира Йорданова. Тя ще упорства законопроектите, които имат отношение към Плана за възобновяване, да се преглеждат с преимущество пред измененията в Изборния кодекс, с които се желае връщането на хартиената бюлетина.

Изборът на членове на Висш съдебен съвет и на Инспектората към Висш съдебен съвет не може да бъде резултат на ситуационно болшинство, безапелационна бе Йорданова.
 Петков подава оставката на държавното управление
Петков подава оставката на държавното управление

След като получи мандата ще предложи държавно управление в същия състав
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР