Възможен е синтез, ако се оставят само най-острите, най-екстремните нарушения

...
Възможен е синтез, ако се оставят само най-острите, най-екстремните нарушения
Коментари Харесай

В Европа бонус малус се основава на причинените ПТП а не на нарушенията

Възможен е синтез, в случай че се оставят единствено най-острите, най-екстремните нарушавания на пътя, смята Стоян Проданов

Нарушенията на пътя, които не са довели до случай, не би трябвало да оскъпяват цената на " Гражданската отговорност ", съобщи в предаването " Преди всички " по БНР Стоян Проданов, член на Асоциацията на българските застрахователи и изпълнителен шеф на Бул инс. По думите му, препоръчаният вид на системата бонус-малус не се приема от обществото, тъй като се отклонява от класическия модел, прилаган на всички места в Европа.
" Това, на което е основана системата на всички места по света е отговорно породените пътнотранспортни катастрофи, които са довели до вреди, които е трябвало да бъдат обезщетени. Ако към това число сложим всички нарушавания на пътя, системата много се размива. Едното е чисто застрахователно - имаме породена вреда и платено обезщетение. Другото е нещо, което е в света на административното наказване. Все отново може би е вероятен някакъв синтез, само че той е в случай че се оставят единствено най-острите, най-екстремните нарушавания на пътя. Може би би трябвало да сложим една доста по-висока граница, да кажем 40 километра в час, в случай че приказваме за превишение на скоростта и в действителност да останат тези екстремуми, които са действителна заплаха за водачите ".
Проданов е безапелационен, че когато се вкара бонус-малус системата, цената на " Гражданската отговорност " ще се стабилизира. Преди това обаче ще се повишава. Той акцентира, че системата се ползва в над 150 страни по света и е въведена преди близо 70 години:
" Една от най-ярките характерности на системата е скалата. Тази канара, след прочут интервал от време, може да се модифицира, в случай че се види, че дава някакви значими отклонения Два пъти е променяна в Румъния, която вкара системата преди 7-8 години. Това не е нещо, към което би трябвало да се концентрира дебата ".
Бонусите са повече от " малусите " на всички места по света, посочи Проданов и се пошегува, че водачите са очаквали по-големи отстъпки, тъй като тематиката е била обсъждана сред Черния петък и Коледа.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР