Възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани от палаткови

...
Възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани от палаткови
Коментари Харесай

Ден 27-и на антиправителствени протести: Блокадите продължават

Възлови кръстовища в центъра на София остават блокирани от палаткови лагери на стачкуващи в 27-ия ден на митингите против държавното управление и основния прокурор.

Трафикът в столицата продължава да бъде комплициран поради блокадите на Орлов мост, към Софийския университет и в региона на площад „ Независимост “. От Столична община предпочитано ще пускат зелени талази на светофарите. Към 19:00 ч. и на трите места за протестиращите ситуацията е спокойна.

Около 17 палатки са ситуирани пред Ректората на СУ, където стачкуват членове от самодейността „ Системата ни убива “. По информация на БНР там към момента е и бусът, с който в края на предходната седмица майки на деца с увреждания желаеха да стигнат до Орлов мост, само че безрезултатно, откакто органите на реда отхвърлиха да ги пуснат. Техните тенти са подредени по този начин, че да обезпечават безпрепятственото прекосяване на коли със специфичен режим на придвижване. В една от шатрите на така наречен „ български махленски свободен университет “ жители могат да опитат да гласоподават машинно, там се събират и подписи за въвеждане на машинно гласоподаване в страната.

Отсечката от СУ към Орлов мост, за която по-рано през днешния ден от „ Системата ни убива “ и „ Изправи се.БГ “ внесоха искане да носи името „ Протестна “, е блокирана от два патрулни автомобила на полицията.

Очаквайте детайлности!
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР