Възложили сме изготвянето на доклад, в който да се заложат

...
Възложили сме изготвянето на доклад, в който да се заложат
Коментари Харесай

Другата седмица София решава за водата на Перник

Възложили сме правенето на отчет, в който да се заложат гаранции за това да няма риск за столицата, а и София да получи спомагателни гаранции и спомагателни вложения във ВиК-системата си, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова пред БТВ.

„ Искам наложително да има спирателен механизъм на резервоара в Мало Бучино, с цел да са спокойни софиянци, и с цел да е ясно, че когато желаеме, можем да спрем водата към Перник. Още тази година желая да стартира ремонтът на стената на Бели Искър, с цел да се съблюдават рестриктивните мерки в размера на язовира, заложени поради неприятното положение на стената. Има доста ясно наставление за размера, който би трябвало да бъде там – до 70% от язовира, с цел да са спокойни хората, че стената ще издържи “, заяви Фандъкова. И добави, че „ Софийска вода “ разполага с надзорен център в Бистрица, който във всеки един миг управлява всеки литър вода във водопровода на София.

София е обезпечена с вода за година напред – софиянци харчат към 12 милиона кубически метра на месец, в язовир Искър има задоволително вода – към 450 млн. м3, а в язовир „ Бели искър “ има към 9 милион кубически литра вода. „ Въпреки достатъчните размери, спирателният кран е най-хубавата осигуровка за спокойствието на София “, посочи кметът.

Още една инвестиция е поискала Фандъкова – да се свърже столицата с язовир Огняново, „ който макар че не е на територията на Столична община, имаме гаранциите на страната, че ще ни свържат с него “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР