Възлагат им изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачиОББ планира внедряване на

...
Възлагат им изпълнението на повтаряеми, еднотипни задачиОББ планира внедряване на
Коментари Харесай

ОББ автоматизира процеси със софтуерни роботи

Възлагат им осъществяването на повтаряеми, еднотипни задания

ОББ възнамерява внедряване на най-малко една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие (източник: ОББ)

Обединена българска банка (ОББ) вкарва роботизирана автоматизация на част от процесите си, с цел да облекчи работата на чиновниците, оповестиха от финансовата институция, която е част от белгийската група КВС.

Роботизираната автоматизация на процесите (RPA) съставлява софтуерен „ робот ”, който употребява въведени към този момент процеси и приложения сходно на човек. Използването на подобен робот може да облекчи в огромна степен осъществяването на повтаряеми, еднотипни задания – да вземем за пример обработката на обемен поток от документи.

Технологията може да бъде създадена по този начин, че да прави сложни действия в голям брой разнородни системи с висока скорост и изключителна акуратност. Интелигентната автоматизация няма за цел да размени хората в тяхната професионална активност, а цели облекчаването им от осъществяване на еднотипни процеси, подчертаха от банката.
още по тематиката
„ В момента в ОББ създаваме робот, който изтегля справките и ги обработва в офис приложението Excel. Това икономисва на специалистите до час ежедневна работа и им дава опция да се концентрират върху други характерни действия, изискващи професионалната им експертиза ”, разясни Кристоф де Мил, иновационен водач на ОББ.

По неговите думи, използването на сходна автоматизация е облекчение за експертите, които ще могат да насочат времето и напъните си и към други предпочитани задания.

Първоначално роботът ще бъде следен от експертите на банката, с цел да управляват активността му, а откакто премине изпитателния интервал, автоматизираната технология ще стартира да оказва помощ на сътрудниците в рутинните им отговорности.

Това е вторият робот, въведен от банката. Първият валидира развой, които правят чиновниците на ОББ в Клонова мрежа, като по този метод подсигурява за точността на въведената от тях информация.

Плановете на компанията плануват създаване и използване на най-малко една роботизирана автоматизация на процесите на всяко тримесечие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР