Възлагаме огромни надежди на сектор строителство да ни изведе от

...
Възлагаме огромни надежди на сектор строителство да ни изведе от
Коментари Харесай

Държавата разчита на строителството да ни изведе от кризата


Възлагаме големи очаквания на бранш строителство да ни изведе от рецесията, съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройстрос Николай Нанков на брифинг с представители на Българска строителна камара, представен от БГНЕС.

Преди брифинга представителите на строителната камара са имали среща с премира Бойко Борисов. По време на нея е разисквано работата на значимите инфраструктурни планове, както и ограниченията за дребния и междинен строителен отрасъл.

Стана ясно, че 200 хиляди са заетите по публични данни в сектора.

Строителният отрасъл упорства държавното управление да анулира възбраната, с която не се позволява да се работи сред 14 и 16 часа – те желаят ясни параметри на допустимите децибели звук – разпоредба, което да споделя кое е звук. „ Не е вярно да сложиш всичко под общ знаменател – да къртиш, не, само че да шпакловаш фасадата или наливаш бетон “, показаха съответно от сектора.

Според Камарата все още имат подготвеност за строителство на 3250 здания на стойност 1,605 милиарда лв.. “При съществуването на средства сме подготвени да задвижим този механизъм “, безапелационен е изпълнителният шеф на Строителната камара Валентин Николов.

„ Да, средства би трябвало да се дават да се подкрепят небогати, безработни и така нататък, само че това са краткосрочни ограничения – главното е стопанската система да проработи. Освен това строителството е един от дребното браншове, да не кажа единственият, който бързо може да усили активността си – може да нараства като гъба според от обектите, също така в строителството може да работи всеки – и високо квалифицирани и приблизително, и ниско “, съобщи Николов.

Безобразие е 40 години да не може да свършим Околовръстното шосе. Безобразие е да не може да си осигурим път София – Видин и Северозапада, продължи още Николов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР