Възлагам на финансовия министър да ми направи анализ, защото сега

...
Възлагам на финансовия министър да ми направи анализ, защото сега
Коментари Харесай

Борисов: На сляпо приехме партийната субсидия от 8 лв.

Възлагам на финансовия министър да ми направи разбор, тъй като в този момент ние на сляпо подкрепихме предлагането на Българска социалистическа партия, с цел да ни се одобри бюджетът. Откъде пристигна тази цифра - партийната дотация да бъде 8 лв.? Може да са 5, 7, 30 лв.. Откъде пристигна тази цифра? На база на какъв разбор? - съобщи министър председателят Бойко Борисов на днешното изключително съвещание на държавното управление.

Ние сме били срещу - след референдума да се усилват партийните дотации. Но, знаете, в Народното събрание се провокира рецесия. Беше прекратено съвещанието на Народното събрание. Няколко пъти приказвах с финансовия министър и с Валери Симеонов. Ние не можехме да създадем кворум - да приемем бюджета. Категорично. Оказа се, че партийните дотации могат да попречат да се одобри бюджетът. За мое най-голямо страдание, сега, в който гласувахме партийните дотации, 30 точки ги минахме за половин час. Сиреч, оказа се, че другите парламентарни групи се интересуват от тази точка единствено в бюджета, твърди Борисов.

Не съм приказвал с Корнелия Нинова. Ако тя се е срещала с Валери Симеонов, те да си кажат. И Горанов стоеше на телефона на спийкър с Валери Симеонов. Или одобряваме бюджета с направеното от Българска социалистическа партия предложение, или " си търсете болшинство ", описа министър председателят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР