Възкресение Христово е най-големият празник за православните християни, наричан празник

...
Възкресение Христово е най-големият празник за православните християни, наричан празник
Коментари Харесай

Честито Възкресение Христово

Възкресение Христово е най-големият празник за православните християни, именуван празник на всички празници.

Камбанен звън от катедралния храм " Св. Александър Невски " и другите църкви из страната възвести възкресението на Исус Христос, а вярващите се поздравяват с думите " Христос воскресе! " и " Воистина воскресе! ".
С тези думи християните се поздравяват в идващите 40 дни до празника Петдесетница. Посетилите църквите отнасят запалените свещи вкъщи.Възкресение Христово припомня главната християнска доктрина – вярата във възкресението на праведниците в един по-хубав свят, който те ще наследят след земната си гибел и бъдещия Страшен съд. Днешният празник поставя края на 40-дневния Велик пост, одобрен в памет на 40-дневния пост на Исус Христос и последната седмица от земния му живот, страданията на Спасителя и на гибелта му на кръста.

На Великден деца и възрастни се " бият " с червени яйца, като гледат кой ще излезе победител. Народната традиция повелява, че този, на който яйцето се окаже герой, ще бъде най-здрав през годината.

Екипът на " Дневник " ви пожелава здраве, мир и обич!

И мен ден през днешния ден честват всички, които носят имената Велико, Величко, Велика, Величка, Възкресия, Анастас, Анастасия и др.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР