Възходът на Huawei, Sungrow и други не може да бъде

...
Възходът на Huawei, Sungrow и други не може да бъде
Коментари Харесай

Европа има нужда от платформа като Amazon за управление на слънчевите централи


Възходът на Huawei, Sungrow и други не може да бъде спрян единствено посредством прибавяне нови проучвания и разработки единствено върху електрониката или оптимизация на веригата за доставки, и към този момент видяхме няколко отрицателни въздействия - Solarworld, ABB, Schneider Electric и Kaco. И съгласно медиите международният софтуерен водач SMA сега е под напън, осведоми профилираното издание PV Magazine.

Но какво ще бъде идващото? Друг европейски клон на компания? Още компании за логове на данни? Водещите компании за инвертори затварят пропастта при данните и интегрират всички съответни функционалности малко по малко. Приходите от енергийна инсталация и маржове ще продължат да имат компликации в цяла Европа. Може би е време за нова тактика, с цел да може Европа още веднъж да бъде отпред на цифровата вълна?

Платформата

Отговорът би трябвало да бъде отворена платформа-стратегия за сливане на напъните и създаване на обединен интерфейс за клиентите, с цел да получат всичко належащо от едно място. Хоризонтален слой, обвързван с всички фотоволтаични съоръжения като поддръжка от базовото равнище, идентифициране на опциите, идентифициране на капацитети, информиране на потребителите за стопански рационални дейности. След това непосредствено свързване на дейностите с отвесни експерти, които ще изпълнят работата по разчистване, пряк маркетинг, застраховка, предпазване и други. Точно като при колосът Amazon, единствено че за слънчева сила.

 A65103

Соларната платформа на Интернет на нещата (IoT) ще има основно преимущество пред общите платформи: това ни дава опция интензивно да осведомяваме потребителите за опциите, защото платформата постоянно е обвързана към фотоволтаичната централа и прави мониторинг, като в същото време разпознава капацитетите благоприятни условия, употребявайки разбора на данни и даже изкуствен интелект.
Общите платформи сега се нуждаят потребителите да разпознават потребностите си, да влязат онлайн и да се осведомят за вероятните решения, които могат да вземат. Една такава слънчева платформа ще е постоянно онлайн обвързвана с дадения фотоволтаичен обект, ще проучва данните и опциите за цена и количества. Така на потребителите им остава само да преценяват най-после вариантите с един-единствен клик.

Конкурентната среда

Европа, и по-специално Германия като отечество на слънчевата промишленост, има неповторим късмет да излезе със тактика на платформата за свързване на милионите си фотоволтаични съоръжения, употребявайки данните от тях.
Частта с данните е изключително потребна, защото може да бъде превърната в изгода за потребителските потребности, тъй че притежателите да се научат по какъв начин да получат в допълнение евро от своите фотоволтаични централи. Поради обстоятелството, че точно Европа даде началото на този тип ВЕИ имаме много положителни шансове и би било отлично да не загубим още една платформа за бизнес, за която ще се сетят в Съединени американски щати или Китай. И не забравяйте, че бизнесът на сходни платформи нормално е печеливша композиция. А световната конкуренция към този момент е на път.
От изток настава Huawei, водещият международен производител на инвертори, който изразходва общо 15 милиарда $ за проучвателен разработки в целия холдинг през 2018 година Оттам към този момент разгласиха AI BOOST FusionSolar – цифрова платформа за слънчевата промишленост която свързва слънчевите централи на всяко ВЕИ дружество. Нека да забележим по какъв начин европейските играчи ще се възползват от цифрова платформа, построена от техния хардуерен съперник номер едно.

От Запад, американските компании като AlsoEnergy, която се трансформира в световен водач във връзка с мониторинга на GW с 30 GW мощности от 193 000 слънчеви централи, дава разбор на потреблението за жилища, бизнес здания, промишленост като употребява и SCADA системата за ръководство. Това е самобитно място, на което са събрани всички услуги за всеки, който има портфолио от няколко слънчеви парка. AlsoEnergy може да се нуждаят от още две до три години за обединение на портали и разчистване, само че по-късно те ще бъдат към този момент съществено затруднение пред европейските производители.
Друг образец: Meteocontrol, един от водещите снабдители на мониторинг със своя централа в Аугсбург, Германия, е добита от Shunfeng International Clean Energy от Китай през 2014 година

Европейските първенци

Какъв е статутът в Европа? На Старият континент има построени 20 GW слънчеви мощности общо и 330 000 фотоволтаични централи. Европа разполага с Solare Datensysteme (своеобразен лог за слънчеви данни) с 14 GW на 300 000 слънчеви съоръжения. Европа има Siemens/Kaco, Schneider Electric, Fimer/ABB, Kostal, Fronius, Danfoss, Delta, REFU и още доста други.
GreenPowerMonitor имаше необикновен триумф и усили от 8 на 22 GW мощностите си единствено за 2 години, концентриран главно върху използването на SCADA системата. А системата сплотява едвам 3500 слънчеви съоръжения.

Свързването на всички портфейли с една отворена платформа значи достъп до огромен брой фотоволтаични централи посредством един интерфейс. И не забравяйте, че в края на деня всяка фотоволтаична централа преобразува слънчевата светлина в сила, споделя данни, има потребност от разчистване, застраховка, финансиране, зареждане, пряк маркетинг – общо повече от 35 услуги през целия потребен живот на централата.

Европа има потребност от Amazon за слънчевите централи

В този миг ще ни бъде относително елементарно да разработим идващия Amazon / Airbnb / Alibaba за нашия фотоволтаичен пазар, до момента в който сме към момента водещи във връзка с директно обвързваните фотоволтаични централи към европейските сървъри. Времето тече, тъй като светът продължава да конфигурира от ден на ден и повече непознати инвертори, което значи загуба на потребителския интерфейс (платформата за мониторинг).

Обединяването на напъните в този момент за създаване на постоянна платформа за търсене (мрежа от милиони фотоволтаични инсталации) и свързване с предлагането (всеки фотоволтаичен артикул и услуга тук) би трябвало да е нашият отговор в световната конкуренция. Единичните двустранни партньорства са позитивен знак, само че непълен за построяването на съвременна екосистема, която ще накара потребителите да се влюбят в нея на международно равнище.
„ Имаме потребност от Amazon “ на пазара, споделя един от главните създатели в своя публикация в GreenTechMedia. Това би трябвало да е платформа, която да споделя на потребителите какво да вършат и по кое време да го създадат, като всички данни се ръководят с цялостна бистрота на цените. Защото „ цената е най-голямата бариера” при мащабирането на слънчевите планове. Въпросът в този момент е дали ние ще водим или ще следваме другите? Каним всички да обединим силите си в основаването на една отворена платформа, която потребителите на слънчеви централи ще харесат.

Текст на Konrad Perényi, създател и ръководещ шеф на Solytic

Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Table Normal " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt; mso-para-margin-top:0in; mso-para-margin-right:0in; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0in; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;}
Dear European solar industry: Let’s lead the interconnected platform before it is too late

Възходът на Huawei, Sungrow и други не може да бъде спрян единствено посредством добавяненови проучвания и разработки единствено върху електрониката или оптимизация на веригата за доставки, и към този момент видяхме няколко отрицателни въздействия - Solarworld, ABB, Schneider Electric и Kaco. И съгласно медиите международният софтуерен водач SMA сега е под напън, осведоми профилираното издание PV Magazine.

Но какво ще бъде идващото? Друг европейски клонна компания? Още компании за логове на данни? Водещите компании за инвертори затварят пропастта при данните и интегрират всички съответни функционалности малко по малко. Приходите от енергийна инсталация и маржове ще продължат да имат компликации в цяла Европа. Може би е време за нова тактика, с цел да може Европа още веднъж да бъде отпред на цифровата вълна?

Платформата

Отговорът би трябвало да бъде отворена платформа-стратегия за сливане на напъните и създаване на обединен интерфейс за клиентите, с цел да получат всичко належащо от едно място. Хоризонтален слой, обвързван с всички фотоволтаични съоръжения като поддръжка от базовото равнище, идентифициране на опциите, идентифициране на капацитети, информиране на потребителите за стопански рационални дейности. След това непосредствено свързване на дейностите с отвесни експерти, които ще изпълнят работата по разчистване, пряк маркетинг, застраховка, предпазване и други. Точно като при колосът Amazon, единствено че за слънчева сила.

Соларната платформа на Интернет на нещата (IoT) има основно преимущество пред общите платформи: това ни дава опция интензивно да осведомяваме потребителите за опциите, защото платформата постоянно е обвързана към фотоволтаичната централа и прави мониторинг, като в същото време разпознава капацитетите благоприятни условия, употребявайки разбора на данни и даже изкуствен интелект.

Общите платформи сега се нуждаят потребителите да разпознават потребностите си, да влязат онлайн и да се осведомят за вероятните решения, които могат да вземат. Една такава слънчева платформа ще е постоянно онлайн обвързвана с дадения фотоволтаичен обект, ще проучва данните и опциите за цена и количества. Така на потребителите им остава само да преценяват най-после вариантите с един-единствен клик.

Конкурентната среда

Европа, и по-специално Германия като отечество на слънчевата промишленост, има неповторим късмет да излезе със тактика на платформата за свързване на милионите си фотоволтаични съоръжения, употребявайки данните от тях.

Частта с данните е изключително потребна, защото може да бъде превърната в изгода за потребителските потребности, тъй че притежателите да се научат по какъв начин да получат в допълнение евро от своите фотоволтаични централи. Поради обстоятелството, че точно Европа даде началото на този тип ВЕИ имаме много положителни шансове и би било отлично да не загубим още една платформа за бизнес, за която ще се сетят в Съединени американски щати или Китай. И не забравяйте, че бизнесът на сходни платформи нормално е печеливша композиция. А световната конкуренция към този момент е на път.

От изток настава Huawei, водещият международен производител на инвертори, който изразходва общо 15 милиарда $ за проучвателен разработки в целия холдинг през 2018 година Оттам към този момент разгласиха AI BOOST FusionSolar – цифрова платформа за слънчевата промишленост която свързва слънчевите централи на всяко ВЕИ дружество. Нека да забележим по какъв начин европейските играчи ще се възползват от цифрова платформа, построена от техния хардуерен съперник номер едно.

От Запад, американските компании като AlsoEnergy, която се трансформира в световен водач във връзка с мониторинга на GW с 30 GW мощности от 193 000 слънчеви централи, дава разбор на потреблението за жилища, бизнес здания, промишленост като употребява и SCADA системата за ръководство. Това е самобитно място, на което са събрани всички услуги за всеки, който има портфолио от няколко слънчеви парка. AlsoEnergyможе да се нуждаят от още две до три години за обединение на портали и разчистване, само че по-късно те ще бъдат към този момент съществено затруднение пред европейските производители.

Друг образец: Meteocontrol, един от водещите снабдители на мониторинг със своя централа в Аугсбург, Германия, е добита от Shunfeng International Clean Energy от Китай през 2014 година

Европейски първенци

Какъв е статутът в Европа?

На Старият континент има построени 20 GW слънчеви мощности общо и 330 000 фотоволтаични централи. Европа разполага с Solare Datensysteme (своеобразен лог за слънчеви данни) с 14 GW на 300 000 слънчеви съоръжения. Европа има Siemens/Kaco, Schneider Electric, Fimer/ABB, Kostal, Fronius, Danfoss, Delta, REFU и още доста други.

GreenPowerMonitor имаше необикновен триумф и усили от 8 на 22 GW мощностите си единствено за 2 години, концентриран главно върху използването на SCADA системата. А системата сплотява едвам 3500 слънчеви съоръжения.

Свързването на всички портфейли с една отворена платформа значи достъп до огромен брой фотоволтаични централи посредством един интерфейс. И не забравяйте, че в края на деня всяка фотоволтаична централа преобразува слънчевата светлина в сила, споделя данни, има потребност от разчистване, застраховка, финансиране, зареждане, пряк маркетинг – общо повече от 35 услуги през целия потребен живот на централата.

Европа има потребност от Amazon за слънчевите централи

В този миг ще ни бъде относително елементарно да разработим идващия Amazon / Airbnb / Alibaba за нашия фотоволтаичен пазар, до момента в който сме към момента водещи във връзка с директно обвързваните фотоволтаични централи към европейските сървъри. Времето тече, тъй като светът продължава да конфигурира от ден на ден и повече непознати инвертори, което значи загуба на потребителския интерфейс (платформата за мониторинг).

Обединяването на напъните в този момент за създаване на постоянна платформа за търсене (мрежа от милиони фотоволтаични инсталации) и свързване с предлагането (всеки фотоволтаичен артикул и услуга тук) би трябвало да е нашият отговор в световната конкуренция. Единичните двустранни партньорства са позитивен знак, само че непълен за построяването на съвременна екосистема, която ще накара потребителите да се влюбят в нея на международно равнище.

„ Имаме потребност от Amazon “ на пазара, споделя един от главните създатели в своя публикация в GreenTechMedia. Това би трябвало да е платформа, която да споделя на потребителите какво да вършат и по кое време да го създадат, като всички данни се ръководят с цялостна бистрота на цените. Защото „ цената е най-голямата бариера” при мащабирането на слънчевите планове. Въпросът в този момент е дали ние ще водим или ще следваме другите? Каним всички да обединим силите си в основаването на една отворена платформа, която потребителите на слънчеви централи ще харесат.

Konrad Perényi, създател и ръководещ шеф на Solytic

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР