Възходът на една от най-мрачните личности на миналия век не

...
Възходът на една от най-мрачните личности на миналия век не
Коментари Харесай

Кои известни хора и компании са били свързани с Хитлер?

Възходът на една от най-мрачните персони на предишния век не се дължи единствено на омразната изразителност, само че и на редица фактори.

Много международни компании и известни персони са помагали на Третия райх. Причината, несъмнено, е взаимна полза. Каналът във vbox7 демонстрира кои са те:

Коко Шанел

Според документален френски филм стилната дизайнерка е била член на Абвер - тайното френско разузнаване на Адолф Хитлер.

Прескът Буш

Дядото на американския президент Джордж У. Буш е бил шеф и акционер в компании , които са печелили от покупко-продажби с един от финансовите архитекти на нацистка Германия – Фриц Тисен.

Хенри Форд

Хенри Форд е създател на Ford Motor Company. Той получава най-голямото отличие, което нацистката партия е можела да връчи на чужденец – Големия кръст на немския орел. По време на Втората международна война в заводите на Форд в Германия са произвеждали коли и оръжия за въоръжените сили на Хитлер, който го считал за ентусиазъм и даже е имал негов портрет на бюрото си.-->

Хуго Бос

Хуго Бос е бил член на нацистката партия и евентуално не е изненада, че компанията е произвеждала военни униформи.
 Хитлер Gulliver/Getty Images
Фердинанд Порше

Създателят на марките „ Фолксваген “ и „ Порше “ постоянно се е срещал с Хитлер поради концепцията им за основаването на „ национална кола “ ( Фолксваген).

Сименс

Компанията е основала газовите камери , които са били употребявани за всеобщото заличаване на евреите.

Kodak

Немският клон на компанията за фотоапарати и съоръжение Kodak е употребила робския труд на пандизчиите в концентрационни лагери. Икономическият консултант на Хитлер, Вилхелм Кеплер, е имал съвършени връзки с компанията и той е индивидът, който стои зад уволнението на всички еврейски служащи на Kodak.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР