Възхищаваме им се, когато навършат 50 и кажат с гордост

...
Възхищаваме им се, когато навършат 50 и кажат с гордост
Коментари Харесай

Не е толкова лесно да си харесаш бръчките

Възхищаваме им се, когато навършат 50 и кажат с горделивост „ Харесвам бръчките си “. И Моника Белучи, и останалите звездни актриси като че ли в действителност съумяват да остаряват с достолепие.

И човек си споделя „ Ех, и аз по този начин ще бъда. Ще си се сбръчквам последователно и ще си заедно съм с гордо вдигната глава “.

Да, но не. Първите бръчици, споделят, се появявали към очите. Оставали там и когато спреш да се смееш. Линиите по челото, обрисувани от някое изненадващо неразбиране и те не изчезват, а остават като дребни пътечки.

 лице Thinkstock

Но когато са мимически, бръчиците като че ли се одобряват. Но когато се появят тези, сериозните бръчки, не е доста елементарно да се гледаш убеден в огледалото.

Марионетните бръчки, които се спускат от двата края на устата надолу към брадата и огромната гневна гънка сред веждите се оказват поо-сериозните проблеми за самочувствието на дамите, в сравнение с пачият крайник.

Точно тези линии ни трансформират незабелязано от свежи девойки в угрижени дами на междинна възраст, даже да живеем спокоен и съразмерен живот.

И започваш да се чувстваш остарял в мига, в който ги засечеш на лицето си. Като дами имаме нездрава връзка с измененията в тялото си и постоянно остаряването ни личи по помръкналия взор, а не по бръчките на лицето.

Но по какъв начин да не ти помръкне погледа, когато от огледалото наднича личната ти баба, на която толкоз приличаш?

 лице Thinkstock

Има ли избавление? Естествено, че има. Комбинацията от хубави кремове за лице, усърдна грижа и съответни подмладяващи процедури би трябвало да поддържат еластичността и здравината на лицето още доста години.

Но къде е тънката граница сред това да се поддържаш и да се вманиачиш в запазването на младостта си непременно?

Ще знам ли по кое време да спра с опитите да си опъна лицето или ще приключа и аз като тези подути до неразбираемост дами, на които никой не желае да наподобява?

Не е ли време да сме почтени със себе си и да си кажем „ да, доста е гадно да ти се трансформира лицето, само че ще преживеем и това с достолепие, усмивка и житейска подигравка “. Защото по този начин върви живота и е ред на дъщерите ни да бъдат красиви....
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР