Възелът около изоставената спортна зала в двора на училище „Христо

...
Възелът около изоставената спортна зала в двора на училище „Христо
Коментари Харесай

Възелът около изоставената спортна зала във Враца се заплита! Парите за строежа изчезнаха, фирми вече съдят изпълнителя

Възелът към изоставената спортна зала в двора на учебно заведение „ Христо Ботев “ във Враца се заплита, откри следствие на организация BulNews. Част от преведените предплатено 680 000 лв. с Данък добавена стойност на изпълнителя „ Каримпекс 1 “ на Здравко Караиванов са изчезнали.
Вчера медията ни разгласява грубите сметки на оценители, съгласно които в обекта до момента са вложени най-много 350 бона. Оказа се, че сумата е надалеч по-скромна, защото нескрито излязоха значими елементи от връзките на строителя с негови компании сътрудници.
Оказа се, че Здравко Караиванов никак не обичал да заплаща за осъществените услуги и на процедура към този момент е заседнал в задължения. На този стадий е ясно, че дължи към 15 000 лева на локалната компания „ Галактика “. След нея на опашката за пари се е наредила „ Стоителство и възобновяване “ с по-скромните 6 000 лева, които към този момент се търсят по правосъден път. Лидер измежду кредиторите е сдружението на Петър Костадинов с към 30 бона за наем на кофражни платна. До дни се чака и останалите да подгонят неточния си сътрудник със правосъдни каузи. Медията ни към този момент неведнъж писа, че на обекта са се сменили да работят 4-5 бригади от разнообразни краища на страната, които са избягали поради разминаване в контрактуваното заплащане.
Пълният безпорядък във финансовите взаимоотношения на определения от общината с директно договаряне реализатор на плана за нова спортна зала подсказва, че преведените предплатено близо 700 бона загадъчно са изчезнали. На процедура в досегашните действия за вложени по-малко от половината получени пари и все пак строителят няма опция да продължи да извършва контракта си. Нормалният извод е, че сочната разлика е потънала някъде по трасето и това е повода на мястото, където в края на ноември трябваше да има построена нова спортна зала, в средата на януари да стърчат бетонни колони и арматура.
Кметът на община Враца Калин Каменов носи цялостната отговорност за проваления план, за който персонално беше обществено подсигурил. В този случай абсурдът е невъобразим, защото компанията е определена не с социална поръчка, а посредством директно договаряне. Този метод във всички европейски наставления е апетитен като ослепителен образец за корупционни практики при разпределянето на обществени средства.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР