Въздушнодесантна операция, в рамките на която е предвидено участие на

...
Въздушнодесантна операция, в рамките на която е предвидено участие на
Коментари Харесай

България става бойно поле от днес, МО обяви временно опасните зони, затварят пътища

Въздушнодесантна интервенция, в границите на която е планувано присъединяване на парашутисти и втурване на техника от въздуха, ще се организира през днешния ден след 21,00 часа в регионите на летищата Балчик и Тенево и на полигона Ново село, заяви МО. Тренировката е част от интернационалното обучение “Swift Response – 2015 ", което започва предходната седмица и ще продължи до 13 септември. Във въздушнодесантната интервенция ще вземат участие към 400 военнослужещи от сухопътните сили на Съединени американски щати, Италия и България, както и екипажи, които ще ръководят летателните машини. В тренировката се чака да се включат 12 вертолета и 12 военнотранспортни самолета С-130.

В региона на ямболските села Тенево и Каравелово, както и на община Балчик ще бъдат изпълнявани нощни полети на друга височина - от 450 метра до 1000 метра. Възможно е жителите на обитаемоте места да бъдат обезпокоени от шума на самолетите, предизвестиха от МО.

В петък пък от Военновъздушни сили оповестиха, че тази седмица стартират ученията в региона на зенитния полигон на Шабла, заради което са избрани като краткотрайно рискови зоните, намиращи се във въздушното пространство над него и прилежащата му акватория, както и във вътрешността в морето сред нос Калиакра, нос Карталборун и линията, отстояща на 100 километра паралелно на бреговата линия.

Във връзка с провеждащо се военно обучение “Swift Response – 2015 " ще бъде основана краткотрайна организация на придвижването по основен път I-9, оповестяват от ОД на МВР-Добрич.

За времето от 20:00 часа до 22:00 часа ще бъде затворен за придвижване секторът от кръговото кръстовище на град Балчик до разклона за село Топола по основен път I-9.

Обходен маршрут за МПС с тегло до 3,5 тона е крайбрежен път град Балчик – околност Тузлата – село Топола. Тежкотоварните коли ще бъдат отбивани в град Балчик и град Каварна на комфортни и осветени места.

Всички подстъпи към основен път I-9 от километър 61+300 до 50+400 ще бъдат затворени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР