Въздушният транспорт в Италия днес е блокиран от 24-часова стачка.

...
Въздушният транспорт в Италия днес е блокиран от 24-часова стачка.
Коментари Харесай

Еднодневна стачка блокира въздушния транспорт в Италия

Въздушният превоз в Италия през днешния ден е блокиран от 24-часова стачка. В нея са се присъединили самолетните компании AirItaly и Alitalia, оповестиха италиански медии. Освен личния състав на двете самолетни компании, стачката ще обхване и чиновниците на миланското летище " Малпенса " и римското " Фиумичино ". Стачката на чиновниците на EasyJet, която също трябваше да е през днешния ден, беше отсрочена за 14 януари.

Заради стачката Alitalia разгласи, че анулира над 350 полета - съвсем всички за през днешния ден и няколко от утринните на следващия ден, осведоми в. " Република ".

Гарантирани са полетите в часовия диапазон сред 07:00 часа (08:00 ч. бълг. в.) и 10:00 часа (11:00 ч. бълг. в.) и 18:00 часа (19:00 ч. бълг. в.) и 21:00 ч. (22:00 ч. бълг. в.), а компанията е изготвила и ексклузивен проект. Той планува потреблението на по-големи самолети по вътрешните и интернационалните направления, с цел да могат да бъдат трансферирани пасажерите, чиито полети са били анулирани, към първите вероятни полети денем.

AirItaly не даде никаква публична информация, само че на страницата на самолетната компания могат да се ревизират полетите.

Стачката бе оповестена от синдикатите след неуспеха в търсенето на решение на казуса с Алиталия и поради рецесията в бранша на въздушния превоз.

Синдикатите оповестиха, че се опълчват на разновидността Alitalia да бъде раздробена и продадена на части. Това може да се случи, в случай че компанията банкрутира, заяви онлайн изданието " Пост ".

Синдикатите желаят нов промишлен проект с присъединяване на страната, което е мъчно изпълнимо. Първо, тъй като разнообразни държавни управления в Рим към този момент са похарчили 9 милиарда евро за AlItalia, а второ - министерството на икономическото развиване не намира частни вложители, които да оказват помощ на държавното управление да приложи подобен проект за компанията, отбелязва онлайн изданието. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР