Въздушният ресторант във Варна, който предлагаше вечеря в небето край

...
Въздушният ресторант във Варна, който предлагаше вечеря в небето край
Коментари Харесай

НАП затвори въздушния ресторант във Варна

Въздушният ресторант във Варна, който оферираше вечеря в небето край залива и бе рекламиран шумно като една от атракциите на пристанището, е запечатан за седмица поради данъчни нарушавания. Това станало след посещаване на инспектори от „ Оперативни инспекции “ на териториалната дирекция на Национална агенция за приходите, оповестиха от приходната организация.

Данъчните създали резервации и купили куверти по 150 лв. без кетъринг като секрети клиенти, само че не получили фискален бон. Така визитата на небесния ресторант завършило с инспекция и запечатване, каквато е практиката по отношение на всички сходни извършители.

От началото на юли досега са осъществени общо 5085 инспекции по Северното Черноморие. Съставени са 404 акта за административни нарушавания. 90 от актовете са за неиздаване на касови бележки, 20 за липса на касов уред и 289 акта за разлика в касовата наличност. Останалите актове са за други нарушавания на данъчните закони.

Публичните реализатори от дирекция „ Събиране “ към териториалната дирекция са посетили търговски обекти, ситуирани на Дамбата в Балчик, като са иззели парични средства от касите на длъжници, които имат просрочени данъчни отговорности, само че отхвърлят да ги погасят непринудено. От три обекта - хотел, ресторант и бар на крайморската алея в Белия, са конфискувани и импортирани в републиканския бюджет 4345 лв.. След визитата и изземането на паричната наличност от касата на хотел в Златни пясъци притежателят му внесъл напълно просрочените си отговорности в размер на над 91 хиляди лв.. От началото на юли тази последна мярка е приложена по отношение на 67 обекта на длъжници с просрочени отговорности, като от касите са конфискувани над 200 хиляди лв..

„ Нека търговците регистрират правилно продажбите на артикули и услуги и да съблюдават данъчното законодателство, с цел да се избегне налагането на парични санкции и запечатване на обекти в разгара на сезона. Всеки, който не издава касови бележки, рискува обектът му да бъде запечатан най-малко за седмица “, предизвести за следващ път териториалният шеф Милена Колева. Проверките ще не престават до края на дейния туристически сезон.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР