Въздушният екип все още се надява да излети с хеликоптери

...
Въздушният екип все още се надява да излети с хеликоптери
Коментари Харесай

Спасителният екип чака по-добро време и излита за последно търсене на Боян

Въздушният екип към момента се надява да излети с хеликоптери в търсене на алпиниста Боян Петров. Времето е по-добро от през вчерашния ден и екипът желае да стартира дефинитивно задълбочено търсене, преди да стигне до някакво умозаключение. Това пишат на формалната си страница във фейсбук Dream Wanderlust от избавителния екип, поел търсенето на алпиниста Боян Петров, който е в неопределеност от 3 май.
Шерпите, които към този момент са в Базовия лагер, не са намерили никакъв симптом на живот по време на интервенцията през миналите дни. Въпреки това хеликоптерният екип е в подготвеност да излети при положително време. От избавителната работа осведомят, че времето е по-добро от през вчерашния ден, само че чакат по-благоприятни условия.
"Шерпите са събрали опаковки за храна и други сходни материали към лагер 3. Въз основа на това желаеме да правим още веднъж задълбочено търсене, което може би ще бъде последната инспекция. Ще създадем всичко допустимо, с цел да създадем интервенцията по търсенето без неточност. Да се надяваме на по-добро време. Ако нямаме късмет през днешния ден, ще се опитаме на следващия ден рано сутринта ", сподели ръководителят на въздушния избавителен екип.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР