Въздушните сили на САЩ разполагат със специален космически кораб за

...
Въздушните сили на САЩ разполагат със специален космически кораб за
Коментари Харесай

Космически кораб ще изпраща слънчева енергия към Земята

Въздушните сили на Съединени американски щати разполагат със специфичен галактически транспортен съд за събиране на слънчева сила, който ще започва през 2024 година.

Слънчевата сила над облаците е по-ефективна, с по-високи количества и време на експозиция. Излъчването на слънчева сила от космоса звучи като сюжет на научнофантастичен филм, само че космосът може да отстрани бариерите пред приемането на слънцето, които преобладават в дискурса на Земята.

Може ли тайната на нашето енергийно бъдеще да бъдат слънчевите панели над облаците или даже над линията на Карман? (условната граница сред земната атмосфера и галактическото пространство).

Освен логистичните провокации свързани с издигането на слънчеви панели в космоса, преимуществата са много повече, както написа Тина Кейси от CleanTechnica. Няма облаци, които да блокират или даже да понижат ефикасността на слънчевите панели. Те могат да се въртят, може би даже изцяло свободно, с цел да максимизират излагането на повече слънце за по-дълго време всеки ден.

Слънчевата светлина е по-мощна отвън земната атмосфера. В момента даже и най-хубавите слънчеви панели доближават към 30 до 40 % успеваемост и това са най-вече съвременни прототипи, създадени от учени за проучвания – не тези, които можете елементарно да купите.

Това значи, че голямото преимущество на по-високата слънчева светлина би се отразило непосредствено на опциите за дейно произвеждане на сила. Отново обаче да напомним, това е без логистиката за слагане на панели в космоса.

Технологията за рандеман на сила от слънцето е много одобрена в този миг, разчитайки на ориентирани огледала и приемни панели, които концентрират силата в лъчи. Правилният тип слънчеви панели, могат даже от време на време да насочват мощ към избрани места, без да губят забележима сила.

По-рано този месец изследователската лаборатория на Военно Въздушните Сили на Съединени американски щати показаха съставен елемент с название Helios (по името на истинския гръцки господ на слънцето) за идния галактически транспортен съд Arachne, главната част от плана за спомагателни демонстрации и проучвания на галактическата слънчева сила (SSPIDR).

Arachne ще започва през 2024 година. Хелиос ще събира сила и за други галактически кораби, което ще го направи основна част от бъдещите проучвания, както и доказателство за концепцията за някои огромни хрумвания, които НАСА има за пътешестване до Луната и след това до Марс.

Но Arachne е и работещ модел за това по какъв начин в последна сметка може да наподобява слънчевата сила от космоса за Земята. От Военно Въздушните Сили рапортуват: „ Arachne ще показва нововъзникващи технологии, които поддържат способността за превръщане на слънчева сила в радиочестотна (RF) мощ, употребявайки иновативни„ сандвич плочки “, както и опцията за предаване на тази сила на Земята и преобразуването й в използваема мощ. “

„ Вероятно ще научим доста за потреблението на слънчевата сила в космоса и по-късно ще решим дали опитите имат смисъл да се разпространят и на Земята. Слънчевата сила е от решаващо значение за нашите дълготрайни проекти за галактически полети заради изобилието си и изцяло възобновимата си природа, спестявайки жизненоважно тегло и намалявайки използването на летливи химикали при така и така рискови полети “.

Означава ли това, че ще забележим слънчеви лъчи от космоса преобразувани в радиовълни през идващото десетилетие? Това несъмнено, не е несъмнено. Но краят на изкопаемите горива ще значи голям тласък за някои от най-талантливите хора в света. И измежду най-перспективните бъдещи технологии може да се окаже слънчевата сила от космоса.

Публикувано в Popular Mechanics.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР